Ny design

| Postat i: Allmänt
Tänkte att jag skulle förnya bloggen lite. Det är inte mycket som ändrats, bara headern, menyn och bakgrunden. Ska sitta och pilla i kodmallarna lite till, sånt där småfix som kommentarsfält, fonter och liknande. Tycker det är kul! Jag tycker fortfarande att den ser så otroligt stökig ut, vet bara inte riktigt vad jag ska göra åt saken.

Förresten, tycker ni att jag ska ha en mörk eller ljus bakgrund? Det är ju trots allt ni som klickar er in hit varje dag.

(UPDATE 31/12: Jag har nu gjort en hover där alla simsbloggar är. När du för musen över orden Simsbloggar i menyn kommer en lista rullas ner med alla mina länkbyten)

Downloadstips - Hår till killar

| Postat i: TS3: Downloadstips
 

WCIF: Ben&Jerrys glass

| Postat i: TS3: Where Can I Find

Svar: [Här på One Billion Pixels]. Observera ni andra att detta är ett default replacement, vilket innebar att du bara kan ha "en typ" av glass installerad. Det finns sexton olika typer, kolla på länken så ser ni ju själva! :)

Evans - Lite bättre

| Postat i: TS3: Familjen Evans

Elijah har jobbat hårt hela helgen för att få bort allt klotter från väggarna.


Varje dag, oftast innan eller efter jobbet på fimstudion, så tar han en kaffe på ett kafé. Oftast är det helt tomt på folk, vilket Elijah bara tycker är skönt eftersom att han är en ensamvarg.


Det första Elijah bestämde sig för att renovera var det fallfärdiga badrummet. Nu är de nya fräscha kakelplattor, nytt tvättställ, ny toalett, tvättmaskin och torktumlare och lite blommor på det. 


Den nya sängen han beställde har också kommit. 

Så nu när lägenheten är lite fräschare kommer grannen Susana över lite oftare. De är goda vänner och Susana lovar Elijah att komma och hjälpa till med att renovera köket nästa vecka. 

Downloadstips - Simple Male Shirts

| Postat i: TS3: Downloadstips

Evans - Besviken

| Postat i: TS3: Familjen Evans

Elijah inser att dagen är här. Idag är dagen han flyttar från sina föräldrar, han tar studenten och måste leva all by himself.


Lägenheten han velat ha har varit klar sedan länge. Av några grannars gamla bekanta har han fått hyra den. Den ska tydligen vara jättefin, renoverad och billig trots sitt centrala läge.
Men när han öppnar lägenhetsdörren får han sin livs största besvikelse. Säljarna ljög. Man får väl kanske skylla sig själv när man tar en lägenhet utan att titta på den... men de sa ju att den skulle vara fin! 


Köksbänkarna smular sönder, det är klotter och gamla urklipp på väggarna, de förra hyresgästerna har lämnat kvar gamla läskburkar och pizzakartonger.


Elijah ringer till sin familj i ren panik. "Mamma! Lägenheten är ett vrak! Den MÅSTE renoveras, den måste fixas. Vad ska jag göra...?"


Elijah blev lite lugnare av samtalet med sin mor. Hon lovar att komma över med lite extra pengar, mer rena sängkläder och städgrejer så att de kan röja upp lägenheten.


Tillslut känner Elijah att han fått nog av den sviniga lägenheten. Istället ska han bege sig ut på stan för att hitta någon billig nattklubb där han kan äta och dricka bort sina bekymmer. Han kan ju faktiskt göra det nu, när han inte är tonåring längre. I trapphuset möter han någon som visar sig vara hans granne, hennes namn är Susana.
Dagarna går och Elijah lever mest på Ben & Jerry's glass. Men nu har han bestämt sig för att ta tag i det här med att renovera lägenheten. Han har ju pengar så det räcker och blir över, 20.000$ simdaler ungefär.

...så han går till Sunset Valleys lokala Köp&Sälj-lager.

WCIF: Hundkoja under trappen

| Postat i: TS3: Where Can I Find
Svar: Ledsen för supersent svar men jag hittade inte "hunddörren" förrän nu. [Här kan du ladda ner den].

Evans - Elijah fortsätter

| Postat i: TS3: Familjen Evans

Elijah blir bara snyggare med åldern. Nu är han ungdom.

Han har egenskaperna flörtig, neurotisk, ensamvarg, ambitiös och vänlig. Och hans livslånga önskan lär inte vara särskilt överraskande, han vill fortfarande bli superstjärneskådespelare.

Downloadstips - Pumps

| Postat i: TS3: Downloadstips
Skitsnygga pumps som finns i både Sims3Pack och Packageformat.
 

Evans - Nya tag

| Postat i: TS3: Familjen Evans
Det är bara några simsdagar kvar till äldsta barnet Elijahs födelsedag. Då får Elijah vinka hejdå till sina föräldrar Cornelia och Harold, lillebror Alaric och sin moster Chanel. De kommer självklart att ses igen, bara inte lika ofta.

Downloadstips - Hår av Shock&Shame

| Postat i: TS3: Downloadstips

Evans - Snökaos

| Postat i: TS3: Familjen Evans

"It's beginning to look a lot like christmaaaaas..." Julen är över och familjen Evans julfirande fångades inte på bild. De hade bara en mysig hemmakväll med små julklappar till varandra.


Äldsta barnet Elijah fick ett tv-spel tillexempel. Tanken är att han ska dela detta tv-spel med sin lillebror Alaric. Elijah stannade uppe större delen av natten för att slå något rekord i något skateboardspel... det här visste inte mamma Cornelia och pappa Harold om, såklart.


På mornarna är det full rulle hos familjen Evans. Jullovet är slut så familjen stiger upp tidigt. Elijah har efter allt spelande svårt att vakna till ordentligt och blir riktigt lycklig när han får veta att skolan stängt på grund utav allt snökaos. Men för de vuxna - Cornelia, Harold och Chanel är det jobb som gäller. Snökaos eller inte.
Chanel, som är moster åt Elijah och Alaric passar på att ha snöbollskrig med sin äldsta systerson.

Och snart är det dags för minstingens födelsedag. Storebror Elijah ser fram emot Alarics födelsedag. Äntligen kan han bli lite större så att de faktiskt kan umgås lite mer.

Downloadstips - "Little sets"

| Postat i: TS3: Downloadstips

WCIF: Familjen Evans julgran

| Postat i: TS3: Where Can I Find

Evans - Comeback

| Postat i: TS3: Familjen Evans

Familjen Evans är tillbaka, men jag vet inte för hur länge! Tills simslusten försvinner igen, kanske? Ledsen för att det kan bli lite rörigt när jag bytt familjer så ofta. Men Evans kommer föralltid vara mina favoriter. Just nu snurrar livet på som vanligt för dem. Snön smälter snart och julen är nästan över.Det här med att välja julgran var inte så lätt som Harold trott. Han skulle ha en perfekt, stor och ståtlig julgran som kunde pryda vardagsrummet. Den julgran de tillslut valde tycker han nu är alldeles för mycket... den är FÖR stor och ståtlig.


"Nå Alaric, vill du hjälpa pappa pynta granen? Vi ska sätta en massa färgglada julgranskulor, glitter och en stjärna allra högst upp!"


Och mitt i julpyntandet och snökaoset har Elijah växt upp till en riktig hunk. Hans skådespelardrömmar har ännu inte slocknat. Efter jullovet och ska han göra allt han kan för att komma närmare drömmen. Han må bara vara en humörföränderlig tonåring, men vet ändå vad han vill i livet.

....så han studerar hårt! Han har sedan ung ålder sagt hur han inte vill gå på universitetet, han vill ut i världen och vara en skådespelare. Därför ska han direkt han tagit studenten flytta hemifrån.

Solar - Utopia

| Postat i: TS3: Familjen Solar

Ziva är framme i ett färglatt Oasis Landing! Hon övervägde att ta med familjen, men när Sullivan sa att han gärna stannar hemma och jobbar istället för att komma med till framtiden fick det bli så. Här i den utopiska framtiden kryllar det av färgglada träd, regnbågar och glada simmar.


Hon tar dagg ur konstigt stora blommor. Vad hon ska ha för nytta av den här daggen återstår att se...


Ziva passar på att besöka parken där statyn av henne står. Hon fick den här statyn genom att vinna på lotto i nutiden och sedan skänka 50.000$ simdaler till framtidsforskningen. 


Daggen gör inte mycket nytta förutom att sprida lite lycka och stora bubblor i alla dess färger.


Ziva passar på att hälsa på sina ättlingar, när hon lika är i Oasis Landing är det ju lika bra. Ättlingarna har fått det sämre ställt än förut och varit tvungna att flytta tillbaka till den fattiga delen av staden.


Ingen av hennes ättlingar var hemme just för stunden så Ziva passade på att gå runt lite i området. Plötsligt ser hon en liten regnbåge, det visar sig leda till lite simdaler.
Ziva möter Glen, en ättling hon mött under de andra resorna till Oasis Landing. Hon blir inbjuden i deras hus och kan inte låta bli att bli nedstämd över hur illa ställt de har det. 

Ziva har så dåligt samvete att hon bestämmer sig för att ge bort lite simdaler, 1000$ simdaler för att vara exakt. Det må inte vara så mycket men nog räcker det en stund. Innan Ziva går hem till framtidshuset igen lovat hon att hon ska göra allt hon kan för att ändra sina ättlingars framtid till det bättre. 

Har lessnat på familjen Solar och allting som har med In i Framtiden att göra. Jag återkommer till denna familj när jag orkar igen... under tiden ska jag nog spela på Familjen Evans. Ledsen för att det kan bli lite förvirrande, men när en familj inte är kul längre - då byter jag.

Downloadstips - Gaga Dress

| Postat i: TS3: Downloadstips
Det här är den klänning som Lady Gaga bar på Swarovski-eventet. Den finns endast i Sims3Pack!

Gör ditt The Sims 3 snabbare - Rensa cachen!

| Postat i: Guider, Tips
Detta är för dig som vill snabba upp ditt The Sims 3 spel lite. För mig gör detta faktiskt skillnad, men jag kan inte garantera det för alla. Det här har jag bara provat med operativsystemet Windows 7, om du vill prova detta på en MAC så gör du det på egen risk!


1. Det första du ska göra är att gå till din The Sims 3 mapp. Den bör ligga under Användare > Dokument > Electronic Arts > The Sims 3.


2. Är du i The Sims 3 mappen? Bra! Det är här du hittar de saker du ska radera. Gå till DCBackup-mappen, här ska du radera allt UTOM den fil som heter "ccmerged.package", du får absolut INTE radera den filen. Allting annat kan du med all säkerhet radera.


3. Nästa mapp vi ska radera saker i är den mapp som heter "Featured Items". I denna mapp är det bara bilder från The Sims 3 Store, dessa kan du radera utan problem. 


4. Nu går du till den mapp som heter "WorldCaches". Om du har Windows kan du radera allt i denna mapp utan problem - men om du har mac får du inte radera något i denna mapp. 


5. Du kan även radera allting i den mapp som heter "Thumbnails".
 

Ni är värda en bra jul

| Postat i: Allmänt
Hej simsare ♥
Ville bara logga in här och önska er en god jul. Ärligt talat har min jul inte varit bra alls i år, så jag är lite deppig.
Jag hoppas iallafall att ni haft en mysig julafton, för det är ni verkligen värda. Fick ni något simsrelaterat i julklapp? 

 

Downloadstips - Skelettklänning

| Postat i: TS3: Downloadstips

Solar - Raka motsatsen

| Postat i: TS3: Familjen Solar

Äntligen är Ziva hemma igen. Hon kramar om sin Sullivan som aldrig förut! 


Ziva har nu bestämt sig för att ändra framtiden till det raka motsatta mot det dystopiska - Utopisk Framtid. För att göra detta måste Ziva mäta simmarnas munterhet, och hennes första försöksobjekt blev pojkvännen Sullivan.


Åldern börjar smyga sig på och Ziva känner att det är dags att färga håret. Denna gången bleker hon topparna och får sig en riktigt snygg ombre.


Jeremy börjar komma i skolåldern så hans rum får göras om lite. Simdalerna tog slut där efter att sängen och skrivbordet köpts. 
Ziva ser hur rynkorna börjat komma. Medelålderskrisen har smygit sig på och Ziva önskar sig en massa tokiga saker. Hon vill flytta, gifta sig, flörta med andra, köpa nya kläder och färga håret ännu en gång.


För att nå den utopiska framtiden måste Ziva sprida glädje i Lucky Palms. Hon får en massa dagg som hon ska kasta på andra simmar, resultatet av detta är att alla får en rolig färg. Hon börjar kasta dagg på sina familjemedlemmar.

Den slutliga uppgiften är att sprida lyckodagg från militärbasen så att det sprider sig över hela staden.

Solar - Meteorer & blixtar

| Postat i: TS3: Familjen Solar

Den dystopiska framtiden var värre än Ziva trott. Stora sophögar överallt, vattnet är gult och alla simmar luktar riktigt illa.


Meteorer kraschlandar så att hon nästan dör... det positiva med det är att hon får en hel del simdaler om hon plockar upp dem och säljer dem.


Sprickor faller hon i också... långa djupa hål i marken. Hon hittar dock massa dyra stenar och metaller när hon väl fallit i. 


Efter bara några dagar i den dystopiska framtiden är Ziva redan less. Att bli träffad av meteorer och blixtar är inte något hon vill ha i sin vardag.


För att ljusa upp vardagen lite söker hon jobb på botarenan, och hon får det! 

Trots alla dyrbara saker Ziva samlat på sig, jobbet hon fått och pengarna hon tjänat vill hon åka hem nu. En dystopisk framtid är ingenting för varken henne eller den familj hon har. Hon saknar sin familj, sin son Jeremy.

Info om spel: In i Framtiden

| Postat i: Info om spel
I The Sims 3 In i Framtiden kan du, precis som det låter, resa in i framtiden. Detta expansionpaket erbjuder jättemycket för dig som spelare att göra, det finns otroligt mycket att utforska. Vare sig du öppnar en gammal sparning eller startar ett helt nytt spel kommer tidsportalen att dyka upp på din familjs gård. Skulle det av någon anledning inte komma en tidsportal automatiskt kan du köpa en i köpläget. Ut kommer en tidsresenär som ber dig följa med till framtiden. De olika framtidsvärldarna:
När du väl kommer till framtiden landar du i en stad som fått namnet Oasis Landing. Om du inte har råd att köpa dig ett framtidshus kommer du att bo på kulturcentret, det fungerar ungefär som ett bascamp som i Destination Världen. 

Det finns förutom "Normal framtid" två alternativa framtidsvärldar - Dystopisk framtid eller Utopisk framtid. Dessa alternativa framtidsvärldar kan du aktivera via tidsalmanackan, då får du en kedja med möjligheter du måste göra.

- Den dystopiska framtiden består av ett stökigt Oasis Landing där det ligger sophögar överallt och meteorer kraschar titt som tätt. Här kan du hitta väldigt sällsynta samlarobjekt! Här äter dom insekter och hoppar glatt in i sophögar.

- Den utopiska framtiden består däremot av: Ljusa, färgglada träd och byggnader. Här kan du hitta guldhögar, regnbågsobjekt och liknande. Stadsborna är oerhört glada och trevliga. Alla simmar är läskigt glada.Nya egenskaper: 
1.  - Botfan - "Uppsvinget i botteknik har gjort många simmar fascinerade och fängslade av dessa invecklade maskiner. Många simmar sitter hemma med sina organiska kroppar, men vissa önskar att de vore en bot istället.
2. - Instabil - "När en hög med lösa komponenter rasslar omkring i huvudet på en sim brukar denna sim kallas "instabil". Simmens behov ändras plötsligt och oförutsägbart, med inslag av förvillande episoder i släptåg.Nya livslånga önskningar: 
- "Högteknologisk samlare" - Vill uppnå nivå 10 i Avancerad Teknologi. Vill äga en vindkniv, drömkapsel, matsyntetiserare, holoskiva och jetpack. 
- "Gjorde det mesta av min tid" - Vill uppleva alla alternativa framtider och bli hedrad med en historisk staty. 
 - "Mer än en maskin" - Vill uppnå nivå 10 i botbyggarfärdigheten och vill ge en plumbot medvetandet.Livslånga belöningar: 
- Portalimmunitet (5.000 poäng) - Du behöver aldrig mer råka ut för effekten av tidsresesjukan när du reser i tiden!
- Framtidssim (10.000 poäng) - Bli framtidens sim. Få en uppgraderad telefon och smält in bättre under din tid i Oasis Landing!
- Egenskapschipsamling (10.000 poäng) - Få en hel samling med blandade egenskapschip.
- Tidsfjärrkontroll (30.000 poäng) - Gör det möjligt att välja ett utopiskt, dystopiskt eller normalt tillstånd för Oasis Landing med en enkel knapptryckning.


Nya myspys-ställen:
- Jetpackmyspys
- I enspårsbanans vagn
- I drömkapseln
- I botbyggarmaskinen.
- The Sims 3 In i Framtiden's Allt-i-ett-badrum
- The Sims 3 In i Framtiden's nya garderobNya sätt att på
- Dö av att resa i tiden, tidsanomali med andra ord. De spökena får färgen ljusorange men är även lite gråa.
- Fall från himlen. Om en sims jetpack slutar fungera kommer hen falla till marken och dö. Spöket får färgen röd med brandgult hår och ett nästan brinnande mönster.
Vinna lotto:
Simmar som känner för att vinna lite simdaler kan gå till mataffären för att köpa en lott för 10$ simdaler. Köper du mer än en lott är det större chans att vinna! Men om du är riktigt smart så reser du till framtiden och går till stadshuset för att kolla det vinnande lottonumret. När du kollat lottonumret åker du tillbaka till nutiden, köper en eller flera lotter och vinner.Skapa din egen bebis:
Nu kan du till och med skapa din egen bebis på sjukhuset. För det måste du befinna dig i framtiden, gå till sjukhuset och sen välja den interaktionen. Det kostar 5.000$ simdaler. Där kan du välja kön, hårfärg, ögonfärg och egenskaper. Så, vad tycker då jag om det elfte och sista expansionspaketet? Ärligt talat, jag gillade det inte alls från början men det växer i mina ögon varje dag. Varje gång jag spelar hittar jag något nytt! Jag tycker det är lite tråkigt att detta är ett spel som inte passar in i mitt sätt att spela, jag vill att allting ska vara så realistiskt som möjligt. Jag lär alltså inte använda mig av detta spel till annat än att kanske dekorera hus, till framtiden lär jag fara med en familj men inte mer. Spelet är annars väldigt bra gjort och det finns saker att upptäcka hela tiden.

Sims Uncut

| Postat i: Tips

Måste bara tipsa er om detta, en simsgrupp på facebook! Den här gruppen är superbra för de som vill ha hjälp och liknande. Bara att posta ett inlägg så får du svar jättesnabbt. Jag själv blev tipsad av detta av en läsare och är nu inne i den här gruppen väldigt ofta. Bra grupp för den som vill ha hjälp snabbt eller bara vill diskutera spelet.

Klicka på bilden för att komma till facebookgruppen

WCIF: Hylla & korgar

| Postat i: TS3: Where Can I Find
 

Solar - Ett litet hejdå

| Postat i: TS3: Familjen Solar

Värkarna har kommit och det är förlossningsdags!


Det blev en pojke som fick namnet Jeremy Solar. Hans egenskaper är Ivrig och Lätt Imponerad.


L154 har redan blivit överförtjust i den här grabben. För ett tag sedan fick hon ett egenskapchip installerat som gör att hon mer än gärna tar hand om barn, precis som en barnvakt.


Huset har byggts ut litegrann.


Det är snart dags för Ziva att åka till den dystopiska framtiden. Därmed håller de en stor födelsedagsfest för Jeremys ett-årsdag som även blir ett litet hejdå för Ziva.

Solar - Jakten på den dystopiska framtiden

| Postat i: TS3: Familjen Solar

Sullivan får ta ett jobb på vetenskapsanläggningen för att tjäna in lite pengar till han och Ziva.


L154 har egenskapschipet Stålkock installerat och spenderar nu dagarna i köket. Jämt är kylen full av massa godsaker hon lagat.

Ziva har bestämt för att ändra framtiden - till en dystopisk framtid. Det innebär simmar som skräpar ner, meteorer, blixtar och simmar som äter insekter. Det må inte låta så trevligt men Ziva vill verkligen se hur en sådan dyster framtid kan se ut. 


Ziva har färgat håret och köpt nya kläder. Sullivan tycker sin flickvän är snyggare än någonsin!


Veckorna går och Ziva lider av ett mystiskt illamående. Hon orkar ingenting längre! Soffan blir hennes plats, där är det nära till toaletten.


Graviditet... den tanken hade inte ens slagit Ziva. Både hon och Sullivan är överlyckliga och kan knappt vänta tills den lille krabaten kommer ut.


Jakten på den dystopiska framtiden fortsätter, gravid eller inte! Nu har Ziva framkallat meteorer från himlen med den stora jättemagneten. Nu måste hon övertyga andra simmar att jorden kommer gå under samt berätta för dem hur onödigt det är att slänga sopor i soptunnor när man lika kan slänga dom på marken.

Nu är det inte länge kvar! Snart föds en ny familjemedlem.

WCIF: Familjen Adkins hus

| Postat i: TS3: Where Can I Find
 
Svar: Hej! Det är nedladdat, jag har dock ändrat lite, byggt ett stall tillexempel. Du hittar det [HÄR]. Jag ber så jättemycket om ursäkt för ett sådant sent svar. Haha, sorryyyy.

Solar - Nytt hus

| Postat i: TS3: Familjen Solar
Efter att byggt lite på detta hus har jag nu återställt familjen Solars ekonomi. Jag använde mig av familyfunds-fusket för att rätta till det. Tack gode gud, skulle aldrig kunna leva med en miljon simdaler. 


Ett nytt hus har byggts! Vid Lucky Palms strandkant står Ziva, L154 och Sullivans nya hus.


Vardagsrum.

Badrummet. 


Köket.


Ziva & Sullivans sovrum.

Plumbotverkstaden.

Måste även tillägga att detta hus är långt ifrån klart. Simdalerna tog slut (kul, då får jag arbeta för dem).

Solar - Samlar naniter

| Postat i: TS3: Familjen Solar

Plumboten L154 laddas.


Sullivan springer runt i ödemarken, i bara underkläder för att hitta naniter till sin kära Ziva.


Förutom naniter hittade han även massa frön som han planterade på framtidshusets takterass.


Ziva behövde ännu mer nanite och bar sig ut mitt i natten för att leta efter några.


När hon var på botmarknaden träffade hon en av sina ättlingar - Melissa Solar.


Hösten har kommit till Oasis Landing.

Nu har L154 äntligen fått sig sitt första egenskapschip. Det chipet blev "humörjusterare" vilket gör att hon nu har en umgängesmätare! Nu kan L154 ge simmar olika kroppsmassager, den hon gör på Ziva här på bilden är en utav dem.  

Efter några veckor i Oasis Landing har paret och deras plumbot L154 bestämt sig för att åka tillbaka till nutiden igen. Där ska de bygga ett nytt hus! Trots det lär det inte dröja länge förrän de är tillbaka i framtiden igen.

Downloadstips - Tröjor

| Postat i: TS3: Downloadstips

Solar - Ofrivillig miljonär

| Postat i: TS3: Familjen Solar

Ziva & Sullivan bestämde sig tillslut för att resa tillbaka till Oasis Landing, väl där köpte de ett eget framtids hus. Fyra våningar av avancerad teknologi! (En irriterande bugg hände efter hon vunnit på lotteriet. De 75.000$ hon vann slutade aldrig att komma in. Nu har de ungefär 1.500 000$ och jag är riktigt förbannad. Det finns ingenting jag hatar mer än at ha för mycket simdaler i sims).


Ojoj, vad händer här? I den nya plumbotbyggarmaskin de fann på taket bestämde sig paret för att ha lite myspys.


Och efter myspyset tycker Ziva att det är dags att jobba på sin plumbotbyggarfärdighet. Hon designar egenskapschip, naniteter och kan tillslut bygga en egen plumbot.


Flera timmar senare, när det äntligen är morgon igen har Ziva lyckats bygga sin alldra första plumbot som får namnet L154. 


Det enda egenskapschipet Ziva lyckats få ihop är "Allt-i-allo"-chipet vilket gör att L154 frivilligt använder sin händighet.


Efter att ha jobbat på takterassern hela natten och morgonen har Ziva fått sig en solbränna. 


Hon fortsätter med att designa och bygga naniteter. Ziva vill gärna jobba med att bygga plumbots, men nu när de har så förbaskat mycket pengar känns det bara onödigt.


Eftersom att jag har The Sims 3 In i Framtiden Limited Edition får jag med Kvantkraftpaketet som gör att jag kan köpa en Kryosömns Kammare.


Kryosömns kammare gör att jag kan välja att frysa mina simmar, i hur lång tid som helst. Jag behöver inte styra dem och deras behov är maxade. Ziva fick vara försökskanin till detta.


Ziva fick ta på sig sin multifunktionella kraftdräkt. Denna dräkt gör att hon kan teleportera sig själv och andra simmar. Ziva kan även skanna världen efter samlarföremål samt stabilisera sina behov.


Ziva får möjligheten att träffa sina ättlingar. När hon vann så mycket pengar i nutiden gjorde det att hennes ättlingar också blev rika. 

Ziva kommer bra överrens med sina ättlingar. De tipsar henne också om att de har mer släkt här på Oasis Landing, de bor nog kvar i de mer fattiga områdena.

Solar - Vinner på lotto

| Postat i: TS3: Familjen Solar

Huset har fått sig en liten makeover. Ziva & Sullivan har som mål att få det att se lite futuristiskt ut utan att skrämma iväg nutidens invånare.

Det tomma vardagsrummet har börjat fyllas ut med möbler. De hade dessvärre inte råd med mer än en teve och en soffa efter att ha gjort diverse andra ändringar i huset.


Sullivan spelar ljuvlig musik på sin lasergrej. Även köket har fräschats upp lite.


Men badrummet måste vara det som ändrats mest! De har inte ens en dusch med vanligt vatten, nejnej de måste ju ha en dusch tagen från framtiden. Man behöver ju inte ens kl av sig för att bli ren.

Efter en heldag med renovering vinner Ziva 75.000$ simdaler! Det hade ju varit bättre om hon vunnit det innan, så hade de kunnat bygga om huset riktigt ordentligt, tänkte hon. Men nu kanske de kan köpa ett hus i framtidens Oasis Landing istället? 

Downloadstips - Strumpbyxor

| Postat i: TS3: Downloadstips
Coola strumpbyxor/stayups som jag mer än gärna vill ha i verkliga livet. 
 

Solar - Nutiden

| Postat i: TS3: Familjen Solar

Ziva vaknade utvilad, pigg och förälskad. Inte trodde hon att man var tvungen att åka enda till framtiden för att hitta sin drömkille.


Sullivan berättar om sina familjedröm han drömde den natten. "Jag drömde att du & jag fick ett barn tillsammans Ziva... haha, förstår du vad sjuk dröm..." berättar han och skrattar lite nervöst.
Ziva bestämmer sig - efter flera dagar av funderingar - att åka tillbaka till nutiden. Hon måste satsa på sitt liv där också, renovera upp sitt nyköpta hus, tjäna pengar och sådant för att senare kunna åka tillbaka till framtiden igen.


Sullivan kommer upp till plattformen där tidsportalen står. "Hade du tänkt åka utan mig eller?" säger han. Ziva förstår ingenting, vadå åka utan honom? Hon hade inte ens tänkt på att fråga om han ville följa med.


Sullivan berättar att han vill följa med, han vill vara med henne. Det spelar ingen roll att han måste resa tillbaka hundratals år i tiden, han har ändå varit där en gång tidigare. Det går bra så länge han får vara med den han älskar mest.


Tillbaka i nutiden! De båda mår lite illa, att resa i tiden tar på kroppen. Ziva skäms lite över sitt skruttiga hus men Sullivan blir bara glad... "Nu kan vi renovera det här huset tillsammans!". Han tillägger även hur han vill inreda huset efter framtidens mode.


De båda får sig en makeover. Kan behövas om de ska stanna i nutiden ett tag.
Vad Sullivan inte erkänt är att han är lite spänd och nervös inför det här med att bo i en värld utan avancerad teknik... han måste laga sin egen mat, göra sina egna drinkar, gå upp och ner för trappor och köra bilar med riktiga hjul. Men han gör allting för sin kärlek.

Nästa morgon går Ziva till den lokala mataffären för att fylla på det tomma kylskåpet och för att se om hon vunnit på lotteriet, hon kollade ju nämligen efter rätt lottnummer när hon var i framtiden. Hon vinner endast 1000$ simdaler, men det är ju alltid något!

WCIF: Elle Adkins topp

| Postat i: TS3: Where Can I Find

Svar: Det är inte en topp egentligen, utan en klänning! Du hittar klänningen [hääär].
 

Downloadstips - Jultröjor

| Postat i: TS3: Downloadstips
Hade de här tröjorna funnits på riktigt hade jag nog köpt direkt. 
De här tröjorna finns i packageformat och Sims3Pack. 
 

Solar - Dansa tryckare i luften

| Postat i: TS3: Familjen Solar


 
 

Novembers simsblogg

| Postat i: Månadens simsblogg
Ojoj! Mitt i den oplanerade bloggpausen glömde jag ju helt bort att utse Novembers simsblogg. Så trots att vi är långt in på December så gör jag det nu. 

 
Vinnaren är MyAlterSims! Denna tjej lägger ner sin själ i sina inlägg, hon skriver helt fantastiska berättelser. Jag tycker att den här bloggen är värd att få mer läsare, den här bloggen står ut, den är annorlunda. Så var så snälla och kolla in denna fantastiska simsblogg! 


För att vara med i Decembers Simsblogg, kommentera då [det här inlägget]

Månadens simsblogg

| Postat i: Månadens simsblogg
 

Solar - Framtidspojkvän

| Postat i: TS3: Familjen Solar
Ziva och Sullivan har kommit varandra så nära att de räknas som ett par, de är åtminstone på G. 

Och äntligen har Ziva lyckats samla ihop alla mystiska fragment till nyckeln som låser upp den stora, konstiga dörren i ödemarken. Väl där inne var det inte mycket att hurra för... några grejer man kunde samla ihop.

Ziva går runt i shoppingcentret för att se om det kommit några nya kläder hon tycker om. Det är dags att förnya garderoben ännu en gång.

Garderoben förnyas och Ziva känner sig snyggare än någonsin! Undrar om hon kan bära dessa kläder i nutiden sen när hon åker tillbaka, kommer nutidens invånare titta konstigt på henne då? 


Sullivan smyger över till Zivas rum, egentligen skulle de gått på dejt ikväll men eftersom att det regnar ute skippar de det. Istället myser de på hemma på rummet.


Den natten drömmer de om ett liv tillsammans.

Solar - Utforskar framtiden

| Postat i: TS3: Familjen Solar

Nu har Ziva varit i framtidens Oasis Landing i några dagar. Hon har inte gjort sig bekant med alltför många simmar, men hon har gjort sig populär bland simbotsen! Konstigt nog tycker Ziva att det är lättare att umgås med dem än med simmar. Ziva har även bytt ut sin omoderna garderob mot en nyare, futuristisk en. Även frisyren har blivit moderniserad.


Det här med att ha en massa högteknologiska saker runt omkring en har Ziva ingenting emot. Man slipper gå över allt, istället kan man ta sin hoverboard och sväva över gatorna. Man behöver inte heller göra varken mat eller drickor själv! Ziva som inte har någon som helst kunskap i matlagning eller mixologi tycker detta är hur bra som helst.


En kväll går Ziva runt i Oasis Landings parker och får syn på en massa statyer. Hon vill också ha en staty! Det kan hon få om hon vinner pengar på lotteriet i nutiden tillexempel. På tal om nutiden... när ska Ziva åka tillbaka dit? Hon har ingen hemlängtan alls.


Det här med avancerad teknologi är inte Zivas starka sida just nu, hon lär sig fortfarande hur allting fungerar. Som tur är så är hon väldigt intresserad av detta vilket gör att hon lär sig snabbare.


När Ziva ska gå och lägga sig i det rum hon hyr ser hon en okänd man i rummet. Tydligen har han tagit fel rum, han ber så mycket om ursäkt och går snabbt därifrån. Ziva blir sådär lagomt paranoid och tänker att han lika kan vara en mördare... hon drömmer mardrömmar hela natten.


Trots mardrömmar vaknar Ziva med ett bra humör. Hon funderar lite på hur hon ska göra med sitt liv... ska hon bosätta sig här i framtiden, eller åka tillbaka till nutiden och fortsätta leva ett fullt normalt liv? 
Ziva får som uppdrag att besöka Ödemarken. Väl där hittar hon någon mystisk dörr som hon för allt i livet inte får upp. Desperat letar hon bland små skrothögar efter något som kan få upp dörren. Kan man vara mer nyfiken?


Äntligen har Ziva skaffat sig någon mänsklig bekant! Hans namn är Sullivan Trainor och han är en van tidsresenär som varit i nutiden flertal gånger. Han och Ziva pratar länge en kväll, de är väldigt attraherade av varandra... men det har de såklart inte erkänt ännu.

The Sims 3 In i Framtiden - Ziva Solar

| Postat i: TS3: Familjen Solar

Det här - mina kära bloggläsare - är den sim som ska få utforska framtiden! Hennes namn är Ziva Solar. Hon är sedan länge bosatt i Lucky Palms men har precis köpt ett nytt hus. Förutom det finns det inte så mycket att berätta om henne... hon har studerat teknik på universitetet och älskar allting som har med händighet att göra. Någon gång vill hon bygga en simbot... hur nu det ska gå vet hon inte. Hon är socialt tafatt, prydlig och vänlig men har inte många vänner eller bekanta.


När Ziva kommer hem från mataffären ser hon något konstigt objekt på den stora gården. Har någon bara dumpat nåt skrot här eller? "Ser mitt hus, min gård ut att vara en soptipp eller, herregud..." tänker Ziva bittert.


Efter att Ziva undersökt det främmande objektet och konstaterat att hon inte kan flytta detta själv, ska det bort från gården behöver hon hjälp. Men plötsligt hoppar det fram en blåhårig man, han säger sig heta Nedit Ireser. Ziva förstår direkt att hans namn bara är "Reser i tiden" baklänges. Därmed är det faktum att han säger sig vara tidsresenär lite mer trovärt.


Nedit ger Ziva en tidskalander. Han försöker förklara hur den ska användas och vad den är till för. Ziva tror dock inte på den här mannen, han har ju blått hår för fasiken... kan man verkligen resa i tiden? Tveksamt. Men Ziva kan ändå inte låta bli att tro på honom, iallafall lite.


Ziva blir ombedd att plocka upp massa kapslar som Nedit tydligen tappat. Plockar hon upp dem lovar Nedit att ta med Ziva till framtiden.


Senare lägger sig Ziva för att ta en tupplur... vad är det för galenskaper hon gett sig in i? Att resa i tiden, pffftt...


Efter en lång och skön powernap där Ziva rensat tankarna ordentligt går hon återigen ut för att undersöka den märkliga portalen, som det tydligen var. Vad har hon att förlora liksom? Hennes föräldrar är inte längre i livet, hon har inga nära vänner, huset hon bor i kan inte räknas som ett hem och pengar har hon inte heller.


Plötsligt - bara på en sekund - är Ziva framme i framtiden.


Den blåhåriga mannen välkomnar henne. De pratar en stund, som att det här med att resa i tiden vore helt normalt. Ziva kan inte riktigt förstå att hon är i framtiden, hon tror mest att det är ett skämt... eller en dröm kanske. 


Ziva får veta att det är här hon ska bo tills hon kan köpa sig något eget. Här bor hon med andra tidsresenärer som är mycket mer rutinerade än vad hon själv är.


Ziva får en jetpack och ska ivrig som hon är genast prova den. Det går förvånansvärt bra till en början. Sen drar jetpacken iväg och Ziva hänger livrädd med.


Här kan man tydligen få jobb och bygga plumbots har Ziva fått höra av Nedit. Ziva tvivlar fortfarande på att plumbots verkligen finns, måste man inte vara supersmart för att kunna bygga en robot? Hon vill gärna bygga en själv dock, kanske är det värt ett försök senare.


För att skingra tankarna en stund går Ziva över till vad som verkar vara framtidens galleria, shoppingcenter.

Vad tror ni inte är det första hon ser när hon kommer in? EN PLUMBOT. Ziva hälsar ivrigt och säger helt fel saker, hennes sociala tafatthet vann den här gången. Genast börjar hon skruva i den här stackars plumboten. Ziva och plumboten pratar en stund innan Ziva går hem... glad och riktigt nöjd, framtiden är nog något för henne trots allt. Bara hon inte vaknar imorgon och allt bara är en dröm...

Kolla vad som damp ner i brevlådan

| Postat i: Allmänt