TS4: Lockwood - Oväntat

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Mellan allt jobb och slit tar Mason och Ariana vara på all tid de kan. Mason börjar bli gammal och ingen är räddare än Ariana att han ska gå bort tidigt. Han är ju hennes livs kärlek och pappa till hennes söner. 


Dixob kämpar hårt på jobbet. Det är långa arbetsdagar och ytterst kluriga saker han måste syssla med! Ofta prövar han sina serum på sina arbetskollegor eftersom att han ej vågar prova dem själv. 


...när han tvingas ta ett DNA-prov på någon tar han tillfället i akt och frågar Agnes om hon kan ställa upp. Konstigt nog tackar hon ja! 


Med fullspäckade liv har familjen alltid mycket att prata om vid middagstid. Mason pratar om all god mat han lagat på senaste tiden, Phillip om sina framtidsdrömmar och om hur det går i skolan, Ariana om alla koder hon måste knäcla som teknikguru och Dixon om alla saker han måste analysera. 


Efter middagen bestämmer sig Mason och Ariana för att åka ner till stan, men de hinner inte ens ut på verandan innan Mason gör något helt oväntat. 


...han friar till Ariana! Ariana blir överlycklig och säger självklart ja. Hon hade inte ens tankar på att gifta sig - de har ju varit tillsammans i fleeera år och ämnet har aldrig kommit till tals. 

TS4: Lockwood - Spränga hela stället

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Dixon fortsätter att jobba hårt... och han älskar det! Alla arbetskamrater är så trevliga och hjälper honom alltid när han fastnat i nån uppgift. En kollega han fastnat för är Agnes, hon är labbtekniker och sitter jämt vid datorn när Dixon sett henne. 


Att fiska är en av arbetsuppgifterna och Dixon kan inte vara mer tacksam över att ha Mason som far, han fiskade ju mycket i sina unga dagar. Och självklart har han lärt Dixon allt han kan! 


Sen får Dixon den svåraste uppgiften hittils! Att bygga en rörelsemaskin. När det börjar ryka och spraka om maskinen tror han att han gjort något fel och riskerar att spränga hela stället... men det visar sig vara alldeles rätt.


För en gångs skull sitter inte Agnes vid datorn och Dixon skyndar sig att bertta om hans stora framgång med rörelsemaskinen! Hon är inte särskilt imponerad...

...och i slutet av arbetsdagen är Dixon så hungrig att han bara vill lägga sig på golvet och gråta. Som tur är finns det en liten automat med mat som han passar på att köpa en macka ifrån.

TS4: Lockwood - Dags att jobba!

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Dixon är hemma efter semestern, han känner sig utvilad och taggad på vad ungdomslivet har att erbjuda. Resan till vildmarken löste verkligen hans beslutsångest. Han har kommit fram till att han ska tacka ja till forskarjobbet han erbjudits. Redan dagen efter är hans första arbetsdag. Och tills att han får ordning på sin egna ekonomi ska han bo kvar hemma hos föräldrarna med familjen.


Alla i huset har lagt sig förutom Ariana - till och med Dixon som är sååå nervös för morgondagen, det blir ju hans första arbetsdag. Ariana sitter och programmerar lite saker som egentligen skulle varit klart för länge sedan. (Ser ni att jag har satt den gröna plumbob-lampan där? Det är för att det gör henne fokuserad, vilket är bra när de jobbar på datorn)


Trots att Ariana endast fick sig någon timmes sömn är hon ändå uppe i tid för att se att sönerna får i sig frukost. De må vara gamla nog att klara sig själva, men Ariana kan inte låta bli att vara lite överbeskyddande mot sina pojkar. Dixon är nervös inför arbetsdagen och Phillpip står och målar en tavla. 


Dixons första arbetsdag! Dags att jobba! Arbetsplatsen är långt bort, i utkanten av Willow Creek. Men stort är det, Dixon är otroligt tacksam över att ha fått detta jobb utan tidigare erfarenhet inom forskning.


Tydligen har labratoriets förråd börjat sina och Dixon har fått uppgiften att samla nya saker för att fylla på det igen. Hans uppgift är alltså att samla på sig lite kristaller, fossiler och liknande. 


När han känner sig färdig passar han på att lära känna sina arbetskollegor. De flesta är mycket äldre än honom, säkert lika gamla som hans pappa Mason men de är mycket trevliga och verkar otroligt hjälpsamma.

Ladda ner: Modern 5 Bedroom House

| Postat i: Skapelser, TS4: Downloadstips


Jag är sinnessjukt nöjd med detta hus! Hoppas ni tycker om det lika mycket som jag gör. Det är ett modernt hus med fem sovrum, två badrum och en bakgård med pool. Ni hittar mig via namnet CAROLINA747 eller hashtagen #simsing. 

OCH TACK FÖR 125 PRENUMERANTER! NI ÄR BÄST!!! (....och ännu mera tack till 136 prenumeranter! när jag spelade in denna video hade jag 125, nu, några dagar sedan är ni ännu mer... som jag sa - ni är bäst).

TS4: Lockwood - Eremit

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Efter en lång taxiresa till någonstans långt bort är Dixon äntligen framme i Granite Falls. Han hyr en liten, mysig stuga. Genast börjar han fundera på vad det är han gett sig in på... helt ensam i vildmarken i chinos och kavaj.


Innan han går och lägger sig för natten ser han till att göra mat som ska räcka för de tre dagar han ska spendera här. Fundersamt kollar han upp mot skyn och saknar sin pappas matlagningsförmåga.
Dagen efter går han runt i vildmarken. Pratar med campare, plockar blommor och växter åt Mason, fångar fjärilar, letar örter och bara njuter av sin ensamhet. 


Efter att ha gått lite vilse kommer Dixon fram till en öde men ytterst fin plats. Han är långt ifrån sin hyrda stuga och förväntar sig inte se en enda människa. Men helt plötsligt möter han en gammal man! Mannen hälsar på honom och välkomnar Dixon till sitt hem. "Jag flyttade hit efter studenten, egentligen skulle jag bara ta en liten resa för att hitta mig själv... men jag förälskade mig i vildmarkens enkelhet" berättar mannen. Dixon kollar förvånat på honom... 

Som avsked lagar Dixon bakad potatis till eremiten. Nu är det dags att åka hem... och söka jobb! 

Simsdeluxe.se är INTE nedlagt

| Postat i: Allmänt
Hej hörrni! På förfrågan av Sara, som driver bloggen simsdeluxe, så vill jag bara informera er om att hennes blogg INTE är nedlagd. Det verkar vara något strul med hennes domän och hon jobbar på att få igång den igen.

Vi får hoppas att det löser sig snart!

TS4: Lockwood - Press

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Det nya huset är äntligen deras! Ett stort två-våningshus i modern tappning med stor, öppen planlösning i centrala Oasis Springs. Alla får varsitt stort sovrum. Detta är Dixon speciellt glad över eftersom att han just fyllt år, tagit studenten och blivit ungdom. 


Baksidan är enkel men Mason kommer ändå få plats med sina växter och träd. Även Dixon lär få plats med alla sina framtida rymdraketer, mikroskop och teleskop.


Medans de andra familjemedlemmarna kämpar med att bära in de sista möblerna har Dixon smygit sig bakom huset för att gräva fram lite ädelstenar och fossiler. Familjen har lite ont om pengar nu så Dixon tänkte att han kunde sälja stenarna sen, och så är det kul också. 

...i och med lite pengar känner Dixon en otrolig press på sig, han måste hitta ett jobb! Lillebror Phillip går ju fortfarande på gymnasiet men tjänar ändå pengar på sina tavlor. Dixon känner att han måste ta tag i deta... MEN FÖRST ska han vila upp sig på en semester till Granite Falls, vildmarken. Där kan han få fundera på livet i lugn och ro. 

Ladda ner: Modern Clothing Boutique

| Postat i: Skapelser, TS4: Downloadstips


Hejhej hörrni! Nu har jag gjort en till butik efter önskemål. Jag blev själv inte så jättenöjd... men jag hoppas ni tycker om det. Skriv gärna en kommentar om det är något ni önskar att jag bygger. ♥

TS4: Lockwood - Födelsedagar och flytt?

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

På tal om födelsedagar så är det Masons tur den här gången. Och han blir åldring! (åh Mase, varför... du får inte dö????)


...även Dixon fyller år snart. Snart går han ut gymnasiet och blir ungdom. 


Efter lite svettigt arbete i trädgården har familjen nu samlat alla dekorationsägg! De pryder väggen i vardagsrummet.På kvällen släpper Ariana den stora nyheten hon och Mason burit på de senaste månaderna. De ska flytta! Till ett större hus! Det har varit i rullning länge men för någon dag sedan kom de fram till att de äntligen har råd. Det blir ett stort, modernt hus, väldigt nära där de bor nu. Men det är myyycket större! 

Ladda ner: 4 Bedroom Family House

| Postat i: Skapelser, TS4: Downloadstips
 
Hejhej hörrni! Jag har byggt ett till hus... jag kunde inte låta bli. Och jag har fortfarande inte stillat mitt bygg-begär. Jag vill fortsätta bygga! Önska gärna något ni vill jag bygger så ska vi se om jag lyckas. 

Som vanligt - ni hittar mig på galleriet via Origin-ID: CAROLINA747

Let's Play: The Sims 4 Legacy Challenge [PART 6]

| Postat i: The Sims 4 Legacy
 Såååå... tydligen hade jag glömt att ladda upp del sex av The Sims 4 Legacy Challenge. So here you go! Typ tre månader sent. 

TS4: Lockwood - Phillips födelsedag!

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Arianas jobbkläder är grymt mycket coolare än andras och hon får nästan ha på sig vad hon vill, så länge det inte är fööör slappt. Det går riktigt bra på jobbet också och Ariana är numera på nivå fem inom karriären TeknikGuru.


Just efter att Ariana gått till jobbet stiger Mason upp för att börja med lille Phillips födelsedagstårta! Mason själv kommer dessvärre inte hinna närvara på sin minsta sons födelsedag men en massa andra gäster kommer förbi för att säga grattis. 


Gästerna kommer och till Phillips omärkbara besvikelse kommer det ingen i hans egen ålder. Endast pappa Masons gamla vänner. 
...men Phillip är lika glad för det. Det är ju ändå hans födelsedag! Även om han luktar lite illa och helst inte spenderar dagen med massa åldringar...

 

Hur man flyttar ut en sim i The Sims 4

| Postat i: Guider
Om du endast vill flytta EN sim i The Sims 4 men ej vet hur man gör är detta inlägget för dig! Om du väljer att flytta hushållet via alternativen i datorn eller med telefonen är du tvungen att flytta hela hushållet, men gör du såhär kan du välja vilka du vill flytta ut.


1. Om du redan spelar på hushållet - tryck på tangenten "ESC" och välj alternativet "Hantera världar".


2. Välj tomten där ditt hushåll bor, klicka på den, tryck på alternativet "Mer" (det med tre prickar)...


3. Tryck på alternativet "Hantera hushåll".
 
4.Tryck på aternativet med de två pilarna, "Flytta simmar mellan hushåll".

5. Tryck på knappen "Skapa nytt hushåll" som är under den lilla "välj ett hushåll eller"-texten.

6. Det är nu du väljer vilka simmar du vill flytta ut! Klicka på de du vill ska flytta, tryck på pilen som går till höger så att simmarna flyttar över till "nytt hushåll"-rutan. När du är klar trycker du på bocken i et högra hörnet.

7. Nu trycker du på "Hushållshantering" högtst upp i det högra hörnet. Sen väljer du bara de simmar du just särade från det gamla hushållet och flyttar dem dit du önskar. 

TS4: Lockwood - Nytt matbord

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Av någon anledning är Mason sådär lagomt förbannad... ingen bra kombo när han lagar mat. De dyra knivarna viftas i högsta hugg och det går galet farligt till. Men maten blir god iallafall, och ingen kom till skada.


När Ariana får höra om Masons dåliga dag är hon snabb med att trösta honom med några kärleksfulla ord.

När pojkarna gör sig redo för sängen blir de förvånade över det nya, stora matbordet i köket. Tydligen bestämde sig Ariana och Mason för att köpa nytt nu när det snart är dags för lille Phillips födelsedag och en massa gäster är bjudna. Det här med att spara pengarna för att köpa ett nytt hus går inte så bra när det nuvarande huset är så förbannat litet och nya saker jämt behövs..

Ladda ner: Details of Green

| Postat i: Skapelser, TS4: Downloadstips


Hejhej läsare! Jag har hamnat i någon sorts bygg-mani. Jag vill inte göra annat än att bygga! Så här har ni min allra första speed build. Ett starter house med ett sovrum och ett badrum. Jag hoppas att ni tycker om det. Ni hittar mig på galleriet via Origin-ID: CAROLINA747 eller hasthtagen #simsing.

Förresten... DEAR GOD VAD JAG KÄMPAT MED DENNA VIDEO. När jag skulle spara och rendera den så stod det att det skulle ta över ett dygn för att filen var så stor. Det löste sig tillslut såklart men åååh så arg jag var... 

Vad önskar ni att jag bygger nästa gång?

TS4: Lockwood - Gym & mikromat

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Dixon har avancerat till gymmet. Äntligen vågar han gå dit! 


...riktigt tungt är det dock och han pressar kroppen till sitt yttersta. 


...därför är det så skönt att gymmet även har en pool man kan svalka sig i. Efter att ha kört ett riktigt hårt benpass är det skönt att bara ligga och flyta i vattnet. 

När Dixon kommer hem bjuder mamma Ariana på mikromat. Det blir ofta så när Mason inte är hemma och är på jobbet... 

Ny twitter - Följ @SIMSINGse

| Postat i: Allmänt

Yo! Idag bestämde jag mig för att skapa en ny twitter - för ER. Ni har tidigare följt mig via min personliga twitter men jag kände att det var väldigt interna och orelevanta tweets där (tråkigt för er att följa mig där), så lösningen på det blev att starta ett enkomt för sims.

Jag kommer att börja tweeta EN MASSA så fort jag ser att några följare börjar ramla in! Cyaaa

Ladda ner: Cookies & Clothes butik

| Postat i: Skapelser, TS4: Downloadstips, The Sims 4


Hej mina fina läsare! Igår fick jag oväntat nog lusten att bygga något. Så jag byggde denna lilla affär. Som jag säger i videon så är detta tänkt för familjen Lockwood men eftersom att jag tidsinställer alla inlägg så får ni inte se mig använda detta förrän i mitten på månaden Maj. Jag tänkte därför att jag delar med mig av detta redan nu! 

Ni hittar mig under Origin-ID CAROLINA747 samt under hashtagen #simsing. Ni får mer än gärna berätta eller visa mig hur ni använder denna butik! 

TS4: Lockwood - Mason tränar

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Som sen födelsedag har Dixon fått ett mikroskop (really, EA??? ni kunde inte göra mikroskopet lite större?). Han älskar det och analyserar jämt sin pappas trädgårdsväxter. 


Även Phillip har fått sig en ny sak - en fiol! Nu när han nyss börjat lära sig låter det inte speciellt vackert. 


Mason har till skillnad från sina söner knappt stigit upp. Det är söndag och Mason är en sådan person som tar alla sovmöjligheter på största allvar, därav sover han länge om dagarna. Pinsamt blir det dock när han går ut till sin trädgård i bara kallingar... och grannen står på verandan. 


Efter några koppar kaffe promenerar han ner till gymmet. Nu jävlar ska all extravikt bort! Han måste hålla sig i form, både för sin egen skull och även för sin familjs.

Nöjd och trött joggar han sedan hem. 

Hur jag redigerar mina bilder i GIMP

| Postat i: Frågor & Svar, Guider
 

TS4: Lockwood - What are siblings for?

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

I och med de dumma människor som jämt ska reta Dixon på skolan har han nu bestämt sig för att träna upp sin taniga kropp. Om det skulle gå så långt som slagsmål vill han vara beredd.


Efter Dixons lilla träningspass sätter han sig vid köksbordet och väntar på att få sin frukost serverad. Pappa Mason uppskattar dock inte detta och börjar genast skälla på sin son. Grälet resulterar i en ofokuserad Mason, när han inte ser så fattar spisen eld! 


Den lilla lågan hölls som tur under kontroll och familjen äter frukost tillsammans framför teven.


Dixon retar sin lillebror men frågar tillslut om han vill hänga med till parken, han är less på att bara vara hemma. 

Jag har köpt The Sims 4 Dags Att Jobba

| Postat i: Allmänt
 
"WOAH WHAT..." tänker ni genast. Men yes, I bought it. Jag kunde inte låta bli när jag scrollade igenom mina kommentarer, gamla som nya. För såhär är det - DET ÄR NI LÄSARE som driver mig. DET ÄR NI som får mig att börja spela igen. Era fina ord är för mig som bensin är för en bil. Förstår ni? Er respons visar att det jag gör är värt det. Det är inte ofta jag visar min uppskattning. But I like you guys. I like you guys a lot. Tack för att ni finns. 

Snart dyker det upp lite inlägg om familjen Lockwood ska ni få se! 

Simslust

| Postat i: Allmänt
Hej fina läsare. Är ni kvar? 

Jag har återigen tappat simslusten vilket resulterat i noll uppdatering eller engagemang. Som vanligt ber jag om ursäkt för det... Men nu börjar jag känna hur simslusten smyger tillbaka i och med det nya expansionspaketet. 

Vad tycker ni... ska jag börja blogga igen?