TS4: Lockwood - Zorax Mason Lockwood

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Efter en traumatisk operation håller Dixon en liten varelse i sina armar. Självklart visade det sig att det var en liten alienbebis som var i Dixons mage. Dixon kollar på varelsen med rädsla i blicken. "Hur... hur är det ens möjligt.. hur gick det här till. Jag... är jag pappa nu?" mumlar han för sig själv. Ingen annan i rummet tycks bry sig över att en övernaturlig varelse just anlänt till världen, dessutom född av en man. 


Men Dixon blir genast överväldigad av kärlek till den lilla varelsen! Han ska älska den här alienpojken som om det var hans mänskliga son. För det är ju precis det han är, hans son. Och han får namnet Zorax Mason Lockwood.


Någon timma senare är Dixon hemma. Han är rädd för hur familjen ska reagera... speciellt mamma Ariana. Tänk att hennes första barnbarn visar sig vara en blå alien.

Men Ariana kunde inte bry sig mindre! Det är nästan så att ingen kan vara lyckligare än vad hon är just nu. Hon har blivit välsignad med ett första barnbarn! 

TS4: Lockwood - Hjärtskärande

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

I ilande fart åker Dixon till sjukhuset! Den smärta han upplever är inte likt något annat han känt tidigare,


Han blir genast intagen och inskriven. Han får en sjukhusklädsel med små ankor på. Alla läkare rör sig så snabbt, så stressat...? Vet de vad som är fel med honom? Är det något farligt? Dixon har aldrig varit med rädd. Plötsligt ångrar han sig att han inte bad mamma Ariana och lillebror Phillip komma med. De är lyckligt ovetandes, sovande i sina sängar där hemma. 

Sjuksköterskan ber honom lägga sig på britsen. De ska tydligen röntga honom och se vad det är som kan vara fel. Det har inte uttalat sig om vad det kan vara, men tydligen ska stadens bästa läkare få Dixons unika fall.


Dixon är leden, orolig, rädd... alla känslor på en gång. Varför har han väntat så länge med att gå till läkaren? Vad är det som finns där inne? Är det någon typ av magsår, något virus? Eller kan det vara som han trott, en alien? 

Doktorn röntgar Dixon och kommer fram till att han måste opereras. Så fort som möjligt! 

...och plötsligt tar han ut Dixons hjärta.

TS4: Lockwood - ...ALIENS?

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Veckorna går, allting rullar på precis som vanligt men Dixons mage blir bara större! Ingen har vågat kommentera något om det på jobbet... de vet mycket väl vad det kan vara där inne. Dixon själv, ja han tror på något sorts virus som härjar i kroppen. En mage kan ju svullna upp av massor av saker! Han har berättat för familjen och arbetskollegorna om natten när han blev bortförd... han kommer inte ihåg så mycket, det mesta är väldigt otydligt. 


"Haha Dixon! Det ser ut som om du är gravid... du är ju nästan större än när jag var gravid med dig!" skrattar Ariana. Hon vet själv hur mycket forskning det gjorts om "Alien Abductions" och andra övernaturliga saker, att Dixon väntar en alienbebis är mycket möjligt även om ingen riktigt förstått det ännu. 


Phillip däremot förstår sig inte alls på detta fenomen. Att Dixon blev bortförd av något övernaturligt kan han köpa men att de även skulle befruktat en sim - EN MANLIG SIM - går ej att förstå. 

....och den natten vaknar Dixon av outhärdlig smärta! Först tror han att det bara är magen som krånglar... men tillslut förstår han. Det är sant, det måste vara sant. Det han förnekat i så många veckor håller kanske på att hända...? Tänk så föder han en grön, konstig varelse? 

TS4: Lockwood - Gonna let it burn

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

En helt vanlig dag på jobbet och Dixon blir ombedd att pova sin simstråle på lite skrot i lokalen... och det börjar brinna! När brandlarmet tjuter grips Dixon av ren och skär panik.


Resten av arbetskollegorna är snabbt på plats och hjälper till med att släcka branden. Detta är tydligen något som händer ibland, så Dixon behöver ej skämmas. 


Efter branden känner Dixon att han behöver vara lite ensam... även om han inte behöver skämmas tycker han fortfarande att det är lite pinsamt att han råkades tända eld på lådorna. Han har gått upp märkbart i vikt... vilket är konstigt eftersom att han äter mindre och oregelbundet sen pappa Mason gick bort.


Bara någon dag senare har magen svällt upp ännu mer! Förgäves försöker Dixon motionera bort den.

Trots Estelles beteende sen de såg sist så spenderar hon och Phillip mycket tid tillsammans. Phillip har fått lära känna henne riktigt bra den senaste veckan och de har blivit mycket goda vänner. Estelle är en väldigt blyg tjej med höga förväntningar på sig själv... hon är lite snobbig och bortskämd av sig men samtidigt väldigt målmedveten och ambitiös. Phillip har aldrig mött någon som vet vad hon vill i livet såhär tidigt! 

TS4: Lockwood - BORTFÖRD AV....

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Ariana har gått så mycket i vikt att hon inte längre kan gå upp för trappen utan att må dåligt... hälsan prioriteras nu när hon snart är åldring! Hon vill ju leva länge. 

Dixon har byggt en parabollantenn på jobbet. Det tog flera dagar men med hjälp av sina kollegor är den äntligen klar!


Den natten vaknar Dixon mitt i natten av ett starkt ljus i sovrummet...


...när han kommer ut ser han något. Något han bara drömt om. Något han forskat om i flera månader. Aliens!!! Och plötsligt känner han hur han förlorar kontrollen om markfästet, tankarna och kroppen.... Kommer han ens komma ihåg något när han kommer tillbaka? 

TS4: Lockwood - Däckad

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Det är äntligen helg och familjen Lockwood bestämmer sig för att hålla i en liten fest. Trots att det ska vara en "liten" fest så satsar de stort med båe cateringfirma och bartender. Efter Masons bortgång har de ju ingen som lagar mat eller gör drinkar. 


En av gästerna är dotter till en av Arianas väninnor. Hennes namn är Estelle Sweets. Phillip kan inte slita blicken ifrån henne. 


....han tycker att hon är så vacker. 
Det visar sig att Estelle också är matfantast, precis som Phillip! Phillip ser detta som ett tecken och flörtar lite oskyldigt med henne. Estelle blir glad, såklart... men samtidigt ser man nervositeten i hennes ögon. 


Estelle tar avstånd från Phillip... och han blir riktigt ledsen. Han skäms. "Varför skulle jag flörta med henne för...." tänker han.


När festen börjar gå mot sitt slut är det fortfarande flera tallrikar kvar med mat. Cateringfirman menade verkligen vad de sa när de berättade att ingen skulle gå hungrig.

... och Dixon som verkligen inte är någon festmänniska däckar på golvet.

TS4: Lockwood - Utekväll

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

En kväll bestämmer sig Dixon för att åka ner till salongen. Det må vara länge sedan han blev ungdom, men han har ännu inte provat på utelivet. Inte för att en salong kan kallas uteliv, men för honom är det det! 


Väl där möter han många av sina arbetskollegor, även Agnes är där! Dixon hälsar lite nervöst... inte visste han att han skulle träffa alla kollegor här.


Lokalen är full med folk större delen av kvällen och Dixon har förvånansvärt roligt! Det här bör han göra oftare. Här får man lära känna människorna på en helt annan nivå än på jobbet, där är det bara artiga hälsningsfraser.

Trots att det är otroligt sent står Phillip vid sitt staffli och målar. Mamma Ariana sover och storebrorsan är ute på salongen...

TS4: Lockwood - Rymdraket

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Äntligen har Ariana unnat sig något och köpt en iMac. Den är så mycket snabbare än hennes gamla pc! Once you go mac, you never go back.


Det går bra för Phillip i målarkarriären. Han har just fått sin första befodran och lite väggdekorationer som belöning för hans hårda arbete. 

Dixon bjuder över sin vän och arbetskollega Erik. Dixon har fastnat lite i sitt arbete med rymdraketen och behövde lite hjälp, därav Eriks besök. Nu är det inte mycket kvar på raketen!
Ariana ställer sig vid grillen just så att hon ska hinna laga mat tills det att Phillip kommer hem från sitt jobb. Dixon och Erik är så upptagna med rymdraketen att de inte ens känner lukten av nygrillade veggoburgare!

TS4: Lockwood - Serumspädare

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Helgen är över och det är äntligen måndag! "Vadå ÄNTLIGEN måndag?!?!??!" tänker ni. Men ja, för Dixon är det äntligen måndag. Han älskar sitt jobb! 


Just idag händer det inte speciellt mycket eftersom att Dixon kämpar med att uppfinna en svävarlampa. Det tar flera timmar och arbetsdagen börjar lida mot sitt slut när han äntligen är klar! 


Men när han äntligen är klar går han upp till teleskopet på taket! Finns ingenting mer avslappnande än att se på alla miljoner stjärnor i rymden. 


Som belöning för hans hårda arbete har nu blivit befodrad till Serumspädare! Han fick ett kemilabb också så att han kan jobba hemma.


Detta tog han också hem från jobbet, en tavla med bilder på himlen som han tog när han stjärnskådade.

Innan det är dags för att sova så pratar Dixon och Phillip om dagen som varit. Medans Dixon och mamma Ariana varit på jobbet har Phillip passat på att gå på jobbintervjuer. Han har fått jobb som målare! De var så imponerade av hans målarteknik att de har lovat honom en praktikplats. 

TS4: Lockwood - Saknad

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Ariana jobbar vid datorn som vanligt. Nu när hon är äldre spelar hon inte lika mycket datorspel som hon gjorde i ungdomen, nu ägnar hon sig istället mer med programmering och koder.


...och på tal om färdigheter och intressen jobbar Dixon på sin raket. Det är fortfarande oerhört långt kvar, men han har kommit en bra bit! En dag ska han åka upp till rymden.


När båda sönerna är upptagna med sitt tar sig Ariana tid till att laga middag åt allihiopa. Någon sorts korvgryta med bönor blir det. 


Dixon och Phillip äter det såklart men Ariana ser att de inte tycker om det särskilt mycket. Såhär var det inte när Mason levde... då var det en ny, exklusiv maträtt på bordet vid varje måltid. Hon vet att sönerna älskade hans mat - ALLA älskade hans mat. 


Hon kan inte låta bli att känslorna tar över och en oerhörd känsla av saknad väller över henne. 

Men efter middagen får Ariana en stund att samla sig och sina känslor... för då är det dags att fira yngsta sonen Phillip! Idag tar han de första stegen i vuxenlivet och blir ungdom. 

TS4: Lockwood - Forever alone chess

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Dixons rum går i gröna toner och ljusa träfärger. Just nu har familjen ont om pengar och Dixon har valt att dekorera rummet med sina naturfynd istället. Han har delar av en eventuell utomjording på burk, en oerhört fin kristall och så några fjärilar han fångade när han var på semester i vildmarken. 


Äntligen helg och hela familjen är lediga från både jobb och skola! En tripp till parken passa därför perfekt denna soliga dag. 


När Dixon strosar runt parken och letar efter saker att samla på möter han en kvinna som uppenbarligen flörtar med honom. Dixon blir genast obekväm och pratar bara med henne en liten stund innan han skyller på att han måste nån annanstans. 

...istället går han till Phillip och Ariana som sitter och spelar schack. Ingen av dem vill spela mot honom dock, så han får spela själv. Både Phillip och Ariana vet nämligen att de skulle förlora mot Dixon, så de spelar hellre med varandra! 

TS4: Lockwood - Magnolia Promenade

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Det är Phillip som fått ta tag i matlagningen efter Masons död. Han kan inte mer än vad han lärt sig på hemkunskapen, men tycker ändå om att laga mat. Oftast blir det något enkelt som sallad eller korv... men det duger! 


Ariana och Dixon uppskattar självklart detta. De hinner aldrig laga mat själva eftersom att båda två jobbar så mycket... Phillip slutar ju skolan före de slutar jobbet. 


Men när Dixon inte målar, lagar mat, gör läxor eller hänger med kompisar brukar han åka till Magnolia Promenade och kolla i affärerna. Egentligen tycker han inte om affärerna som finns där, eftersom att han känner att det inte är något för honom... men det är skönt att komma ut iallafall.

TS4: Lockwood - Att gå vidare

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Efter Masons bortgång dog trädgårdslandet ut och familjen kände att de inte kunde ta hand om det längre. Dixon investerade då i en massa delar och skrot för att kunna uppfylla en av sina drömmar - att bygga en rymdraket. Han vet att pappa Mason inte tar illa upp.


Ariana har äntligen kommit på fötterna igen. Sen Mason dog har hon bara gått på rutin - jobbat, ätit, sovit utan att känna efter. Nu mår hon äntligen lite bättre och känner att hon kan gå vidare. Det är snart hennes födelsedag, och det märks på det tidigare långa och blonda svallet som nu istället börjat bli grått. 

Dixon har kommit långt på sin rymdraket. Det är mycket att bygga såklart, men han har fått till en bra början tack vare lillebror Phillip som också hjälpt till.

TS4: Lockwood - Liemannen på besök

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Mitt i all lycka och livsglädje avlider Mason av hög ålder. Han faller ihop utanför huset, påväg till brevlådan för att hämta morgontidningen. Ariana som hörde hans onda jämrande ser sin älskade fästman falla ihop framför henne.

Liemannen kommer för att hämta Mason till underjorden. (Vila i frid Mason, jag kommer att sakna dig juuu)

TS4: Lockwood - Kändiskock

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood


Äntligen har Dixon lyckats bygga en simstråle! Självklart tar han ännu en gång tillfället i akt och provar den på en av sina kollegor. När han ser att Agnes inte gör något är han snabb med att fråga om hon ställer upp! 


...Agnes uppskattar inte att Dixon just fryst henne.. så han får fortsätta använda simstrålen på möbler istället. Har han tur kan han förvandla ett objekt till något mycket bättre men den! 

När alla sedan är hemma har Mason en glad nyhet till familjen! Han har ÄNTLIGEN nått sin livs dröm - att bli en kändiskock. Det här har han kämpat för i hela sitt liv!