Frostgren: Sierra blir sjuk

| Postat i: TS4: Familjen Frostgren

I takt med att magen växer, så växer också oron. Den ekonomiska situationen är nästan lika illa som innan det första barnet Jeremias föddes. Visserligen är bostaden bättre, större och bättre anpassad för ett barn, men pengarna på kontot räcker inte till så som Sierra önskar. Så trots en liten bebis hemma, och en i magen så pallrar sig Sierra iväg till jobbet. 

Just idag börjar Salim sent, och spenderar varje minut han kan med Jeremias. Han lär honom allt han kan. Att prata, att gå och att gå på pottan. Sen vanlig uppfostran också, såklart.


Trots att klockan bara är kring lunchtid är Salim redan helt slut. Det är dags för Jeremias tupplur, och han läser honom till sömns. Huvudvärken är ett faktum, och trots allt kaffe han fått i sig på morgonen är han precis lika trött som sin son.


Salim tar en tupplur på soffan, något som han älskar att göra i och med den lata egenskapen han har. Men det dröjer inte länge innan han vaknar av småbarnsgråt och små tassande fötter på trägolvet. Lille Jeremias kommer vacklandes ut ur sitt rum, med tårar i ögonen. Än en gång har han drömt en mardröm.


Sierra ramlar in genom ytterdörren, trött av dagens arbete. Trots att det var ett kort pass. När hon ser att Salim är precis lika sliten så passar hon på att ringa barnvakten de haft kontakt med tidigare. "Gå och ta en kopp kaffe, så orkar du springa på det där mötet du skulle på" säger Sierra till Salim. 

Barnvakten är där på några minuter, och avlastar Sierra medans hon får i sig den sena lunchen. Hon ser på sin son, som försöker lära sig alla de ord som barnvakten visar på bildkorten. Jeremias lär sig så snabbt – en sådan klok liten unge. Barnvakten är guldvärd, hon stannar inte länge, men åtminstone länge nog för att Sierra ska hinna äta upp sin mat och stilla den kurrande magen.


Sierra trodde aldrig att man kunde älska en person såhär mycket – kärleken till Jeremias är oändlig. Hans små kramar gjorde allting så bra.


Sierra har inte ens fått av sig arbetskläderna, trots att hon till och med badat Jeremias. Salim kommer in genom dörren, äntligen klar med det möte han var på. Det har redan hunnit bli kväll, och dags för gossebarnet att lägga sig för natten.


"Hur ska bebisen rymmas här, Sierra? Jag vet att vi har ett rum till, men det skulle ju bli vårat kontor... och det måste ju renoveras... det kommer vi aldrig hinna!" konstaterar Salim med armarna viftandes. 

Salim har rätt. De må bo i en tre-rummare, men det tredje rummet kommer inte hinna bli klart tills barnet föds. Jeremias och den nya bebisen får dela rum. Det blir lite trångt, men de bör rymmas ändå.

De sätter sig i soffan, och Salim trycker i sig sin middag. Sierra har fått utslag i ansiktet, om det beror på graviditeten eller något typ av virus är oklart. Hon har inte tid att bli sjuk nu, hon måste ju jobba! "Men du, jag ser ju hur dåligt du mår. Gå och lägg dig, så kommer jag sen. Jag ska bara se klart det här avsnittet" säger Salim.

Frostgren: Ett oväntat scenario

| Postat i: TS4: Familjen Frostgren

Medans Jeremias fortfarande sov sött passar det nyförlovade paret Sierra och Salim på att äta en god frukost tillsammans. Salims pannkakor har blivit bättre, och matlagningskunskaperna växer för varje gång han lagar mat. 

"Vi måste sätta igång och måla i Jeremias rum, jag har redan köpt färg så det är bara att du sätter igång. Så är det klart innan Jeremias födelsedag" säger Sierra med fingret i luften. Jeremias första födelsedag närmade sig med stormsteg. De hade inget kalas planerat, utan tänker bara ha en intim familjestund. Med så många projekt i lägenheten och renoveringar som måste göras tänker bröllopsplaneringen vänta några år.


Sierra har aldrig bakat en tårta i sitt liv, och egentligen borde det vara Salim som bakar den. Men hon passar på att öva medans det fortfarande är några dagar kvar till sonens födelsedag. Det går ganska bra ändå, trots bristande kunskaper.

Och plötsligt slår det henne, om Sierra ska vänta med den glada nyheten tills sonens födelsedag. Eller om det kan ta bort glansen från den stora dagen?


Hon går in på toaletten, slänger av sig morgonrocken och sätter sig på toalettstolen. I handen har hon ett graviditetstest. Sierra är säker på att hon är gravid igen, men det skadar aldrig att få det bekräftat.

Och visst har hon rätt. Hon springer in i sovrummet där Salim sitter på sängkanten och berättar den glada lägenheten. Återigen är graviditeten oväntad, men dock så efterlängtad. Ett till barn, ett syskon till Jeremias!


Salim kan inte dölja sin lycka. Visst hade han haft det på känn, Sierras humör hade varit lite oumbärligt ändå. Men att hon skulle bli gravid igen, så snabbt, hade de aldrig väntat sig.

Frostgren: Romantikfestivalen

| Postat i: TS4: Familjen Frostgren

Mammaledigheten har hållt Sierra hemma, inte för att hon haft något emot det, varje minut med sonen Jeremias är guldvärt. Och att lämna sin nyfödda son var svårare för henne än vad det var för Salim, kanske var de moderskänslorna som styrde.

Vännerna har dock börjat slita i Sierra, de vill att hon kommer ut, att de kommer på deras fester eller bara hänger med på någon av festivalerna. Jesminder ringer och frågar om Sierra vill komma med det lyxiga gymmet i höjdarkvarteret. Det gym som Pranav Ghandi en gång försökt ragga med Sierra till. Sierra tackar ja till Jesminders erbjudande, det kan ju vara kul att träffa en god vän, som dessutom har barn själv och kan ge henne lite råd. Sen så är det dags att få tillbaka den slinka form som Sierra en gång haft. Gravidkilona hade ännu inte försvunnit, inte för att hon egentligen brydde sig. Men kroppen måste förbli stark, speciellt ryggen i allt kontorsjobb.


De möttes upp på gymmet, och skrattade gott åt det faktum att deras outfits var likadana, och inte alls lika lyxiga som alla rika simmar hade i det exklusiva kvarteret.

Många skratt och intressanta samtal om barnen varvades med basket. Båda två var lika dåliga, men det var iallafall träning. "Har du varit på romantikfestivalen någon gång? Jag skulle kunna köra dit dig när vi tränat klart. Ring mannen din och ta med honom vettja" sa Jesminder. 


Sierra lydde sin väns råd och mötte upp Salim på festivalområdet. Jesminder var barnvakt åt lilla Jeremias medans Sierra och Salim roade sig. De behövde lite tid för sig själva. Kärleken hade inte svalnat, det skulle den nog aldrig göra, men tiden för varandra fanns inte riktigt med en skrikande bebis.


Festivalen var fantastisk. Riktigt vackert med San Myshunos ljus. De rådfrågar kärleksgurun, som utlovar att Sierra och Salim absolut kommer vara tillsammans för evigt. Inte för att de någonsin tvekat, deras kärlek var oändlig. Både för varandra och till sitt barn.


Efter varsin kopp te och uppmuntrande ord från kärleksgurun tog Sierra tillfället i akt och förklarade sin kärlek till Salim. Han blir smickrad – det är inte ofta som Sierra sätter ord på sina känslor för honom. 

Även Salim tar ett steg – och friar till Sierra. Helt spontant, helt oväntat. Så mycket kärlek, så mycket känslor. Självklart säger Sierra ja. Äntligen var de förlovade.

Frostgren: En större lägenhet i ett bättre område

| Postat i: TS4: Familjen Frostgren

Efter en dramatisk budgivning lyckades lägenhten i Hakimhuset bli deras. Lägenheten var starkt eftertraktad, kanske inte så konstigt med tanke på dess fantastiska läge och historiska märke. Tydligen hade flera kända simmar bott där genom tiderna, och det syntes på alla maffiga stentavlor runt om i lägenheten. Sierra och Salim fick inte ta bort dem, men det hade de inget emot. Det var lite coolt faktiskt. 

Handpenningen gick på över 5 000 simdaler, men eftersom de lyckades köpa den omöblerad hade de flera tusen kvar på bankkontot. Köket var första prioritet att renovera, till ett modernt i helsvart finish. Lägenheten var stor, och hade tre sovrum. Det tredje rummet ska eventuellt bli ett kontor, där både Sierra och Salim kan arbeta vid sina datorer. Men det fanns inte pengar till det nu, så det fick vänta några år.


Trots att Sierra är höggravid så fortsätter hon att jobba. Karriären betyder mycket för henne, och simdalerna behövs för att hushållet ska fortsätta gå runt. Salim tjänade bara några hundra på sina böcker, men jobbade jämt och ständigt för att få sina böcker sålda. 


Som blivande förstagångsföräldrar tar Sierra och Salim varje ögonblick till övning. Salim, som förvisso är väldigt duktig i köket, övar på att göra grymma frukostar och goda pannkakor. Allt som oftast lyckas han. Sierra funderar på hur hon ska uppfostra sitt barn. Ska hon ha lika tydliga regler som hon fick som barn? 


Allt det intensiva arbetet tar på krafterna, så en tupplur efter jobbet satt aldrig fel. Sängen, som var den Sierra haft ända sedan hon flyttade till San Myshuno, var fortfarande lika oskön och gav henne om än mer ont i ryggen. Hon längtade till den dag när hon och Salim kunde köpa en ny.


Livet i lägenhet blev inte lättare bara för att de flyttat till en ny, lyxig våning i konstdistriktet. Grannarna här var nästan lika jobbiga som de i Culpepperhuset. Mitt i natten fick Sierra och Salim stiga upp för att säga till dem.


Trots att utskällningarna på grannarna alltid var befogade kunde inte Sierra låta bli att bli lika förbannad på Salim. "Måste du ta i så hårt när du säger åt dem?! Vi är ju nya i byggnaden... de kan ju inte börja hata oss redan! Och tänk när barnet kommer, tänk så skriker hen natten lång! Då kommer grannarna inte vara skonsamma mot oss" skriker hon. 

Och plötsligt går vattnet. Som om aggressionerna blev för mycket. Salim svarar inte ens på Sierras utskällning, utan springer panikslaget in i lägenheten igen för att hämta den väska de packat flera veckor tidigare.Flera timmar senare föds en son, som får namnet Jeremias Frostberg. En sött litet knyte av oändlig kärlek.

Frostgren: Det oväntade beskedet

| Postat i: TS4: Familjen Frostgren

Salim kunde inte komma på en gång när Sierra ringde på natten. Men han kom så fort han kunde, och vid lunchtid hörde Sierra nyckeln vridas om i låset. 

För att sysselsätta sig själv, och tänka på annat istället för att försöka sova hade hon varit vaken hela natten. Flera olika maträtter hade hon lagat, fixat sig, flätat håret och dragit på sig sin finaste klänningen. Egentligen visste hon inte varför, det var ju inte precis så att Salim skulle bry sig särskilt mycket om hur hon såg ut – för det hon skulle berätta kunde antingen rasera hela deras relation eller stärka den. Hon trodde på det senare alternativet. Om hon kände Salim rätt.


Med trevande ord berättade hon hur situationen var. Hon var säker på att hon var gravid. Med hans barn såklart. Salim tystnade, och tittade på henne en lång stund innan ögonen tårades. Sierra visste inte vad som pågick i hans tankar – var det tårar av lycka, eller panik? 

Men hon hade rätt. Salim log, och grät glädjetårar. "Är det sant Sierra? Är du helt säker?" sa han, och försökte vända bort ansiktet för att inte visa tårarna som rann längs kinderna. "Ja, Salim. Jag är säker. Det är så mycket som pekar på det..." sa Sierra.


De förflyttade sig till sovrummet – och Sierra berättade hur hon mått de senaste veckorna. Morgonillamåendet hade hon trott var icke-vegetarisk mat som hon fått i sig, smärtan i ryggen trodde hon berodde på allt kontorsjobb. Hon var glad, men samtidigt skräckslagen. Hur ska de kunna ta hand om ett barn? Hur ska de två kunna ge sitt barn allt det vill ha och lite till? Ekonomin finns inte. 

"Men du, hjärtat. Jag har några böcker som är färdigskrivna. Jag kan skicka dem till bokförslagen för att få några slantar. Allting kommer att lösa sig, jag lovar!" berättade Salim och masserade Sierras ömma axlar. Ja, så var det, allting kanske skulle lösa sig ändå.

Dagarna gick, och även om de nästan bodde tillsammans innan graviditetsbeskedet så var det om än tydligare nu. Salim hade tagit sina få tillhörigheter till Sierras lägenhet.

"Här kommer vi aldrig få plats med en spjälsäng!" sa Salim och tittade sig omkring i lägenheten. Sierra satt bara tyst och åt sin frukost, men kunde inte låta bli att le åt Salims framtidstankar. "Jag har faktiskt en kompis som säljer en lägenhet i Hakimhuset, du vet vid konstkvarteret? Handpenningen gick på några tusen, och om vi köper den omöblerad kommer vi absolut ha råd. Och möbler har vi ju..." fortsätter Salim drömmandes.

Frostgren: Störiga grannar och trasiga grejer

| Postat i: TS4: Familjen Frostgren

Sakta men säkert har Sierra jobbat sig uppåt i sin karriär – sociala medier är hennes cup of tea, hon vet precis hur man marknadsför och driver trafik. Drömmen om att bli en internetpersonlighet, en såkallad influencer, svalnade dock för varje dag som gick. För att vara ärlig så kände hon sig lite för gammal för det – och intresset för att marknadsföra företag och andra personer tycktes växa desto mer.

Därför fick det bli så, när chefen äntligen befodrade henne till att sköta marknadsföringen för olika företag. Lönen låg på saftiga 44 simdaler i timmen, vilket var nästan dubbelt så högt än vad hon tjänat tidigare.


Numera sitter Sierra mest på kontoret, men den dagen hon har råd till att ha ett eget kontor där hemma börjar närma sig. Då kanske hon jobbar mer hemifrån, för det är ju skönt ändå.

För att inte bli helt galen av kontorets fyra väggar så tar Sierra varje chans hon får till att ta sig ut. Festivalen NördCon har vägarna förbi San Myshuno – och även om tv-spel och cosplay inte är något för henne, så bestämmer hon sig för att besöka festivalen iallafall. 


Och visst gjorde hon rätt val. Väl där möter hon Salim – mannen som får hennes hjärta att hoppa över ett slag eller två. En oväntad kärlek som växt fram från en nära vänskap. Äntligen är de öppna med sina känslor för varandra, men ingen är förvånad. Alla deras gemensamma vänner, och till och med övriga stadsbor, har länge vetat om det de inte ens vetat om själva.


Att bo i lägenheten i Culpepperhuset börjar bli riktigt jobbigt. Jämt och ständigt får Sierra dunka på grannarnas dörr och be dem vara tysta. Antingen bråkar den äldre modern med sin son, eller så har hon ljudligt myspys med sin manliga vän – och är det inte det så är det sonen som har en livlig fest klockan tre på natten.

Alltid är det något – och den här gången kan inte Sierra behärska sina översvämmande aggressioner. Hon skriker på tanten och är så nära på att ge henne en dramatisk ölfil. Känslorna är överallt, mer än vad de brukar vara.


På tal om översvämmande känslor – så är varenda grej i lägenheten trasig. Toaletten svämmar över, handfatet får stopp i avloppet, spisen är trasig... och ja, you name it. Allt som oftast brukar Sierra ta de få kunskaper hon har och laga allting – men när hon inte har någon ork ringer till reparationsservicen, som börjar bli vana med att komma till henne mitt i natten.

Sierra går och lägger sig, trots att reparationssnubben fortfarande håller på och fixar. Den brusande aggressiviteten har lagt sig, och gått över till en djup ledsamhet. Men hon vet inte ens varför hon är ledsen. Varför dalar känslorna så drastiskt? 

Ångesten tar över alla Sierras tankar – och det blir omöjligt att somna. Trots sent in på småtimmarna ringer hon Salim. Han måste komma över till henne. Nu. Nu på en gång.

Frostgren: Fynda på loppis

| Postat i: TS4: Familjen Frostgren

När Sierra får höra att den lokala loppismarknaden är igång så springer hon dit – bokstavligt talat. Att fynda gamla antika möbler, eller helt nya också för den delen, är något som alltid haft en plats i Sierras hjärta.


Sierra har klarat sin privatekonomi ganska bra. Visst har hon fått hålla hårt i slantarna, men det har ändå gått runt. Trots en befodran från praktikant så tjänar hon alldeles för lite för att ekonomin ska fungera smärtfritt.


Helgerna fylls av hemmafester – om Sierra inte är ute och ränner på stan. Hennes kompisgäng har varken växt eller blivit mindre, men hon är nöjd med de vänner hon har. Förutom Salim är Jesminder hennes närmaste vän.


De festar och umgås tills småtimmarna – och det är högst märkbart att Sierra och Salim fattat tycke för varandra. Med tanke på hur mycket de hängt den senaste tiden, så är det inte konstigt. Båda är kreativa, och älskar att skriva. Förutom liknande intressen så har de också samma värderingar, och har alltid roligt tillsammans.


Kvällen slutar inte helt oväntat – för första gången tar Sierra och Salim steget, till något som är mer än bara goda vänner eller en flört. Det är de här de båda velat, i så lång tid, men aldrig vågat i rädsla för att förstöra en fin vänskap.

Morgonen efter jobbar Salim hårt på sitt författarskap medans Sierra tar en välförtjänt sovmorgon. De vet inte hur länge de var vakna natten innan. En sak är säker, de har kul tillsammans, hade kul tillsammans precis i stunden – och känslorna är besvarade. Känslorna som de inte knappt förstod att de hade för varandra. En stark förälskelse har växt fram från en starkare vänskap.

Frostgren: "Du kan komma till mig mitt i natten"

| Postat i: TS4: Familjen Frostgren

Sierra och Salim har blivit riktigt bra vänner. De smsar och pratar i telefon nästan varje dag, men de olika arbetstiderna har hindrat dem från att träffas. Sierra har ännu inte varit och hälsat på Salim, och trots att han inte bjudit in henne så knackar hon på hans lägenhetsdörr. Hon hade ju ändå vägarna förbi.


Salim ropar att det är öppet, Sierra öppnar dörren och kliver in – lägenheten var inte alls så som hon trodde att den skulle vara. Hon möts av sliten köksinredning, smutsigt golv, fula tapeter och en ytterst sparsam inredning. Det kanske inte var så konstigt att Salim inte bjudit hit henne.


Sierra vet sedan tidigare att Salim är en lat sim, men att hans lägenhet skulle se ut såhär hade hon aldrig väntat sig.


De sitter i soffan och småpratar. Sierra frågar diskret hur länge han bott här, och får till svars att det handlar om några år. Salim verkar inte alls förstå Sierras antydningar på den slitna lägenheten.

Plötsligt kurrar Sierra mage, och hon blir påmind om att hon inte hunnit äta middag. "Hungrig, eller? Det finns flingor i köket, känn dig som hemma!" säger Salim och tittar på henne. Men Sierra suckar, ställer sig upp och går till köket. Hon öppnar kylskåpet, som nästan ekar tomt – men lyckas hitta lite grönsaker att knåpa ihop en sallad av. "Oj, Sierra... en som dig skulle man ha i livet varje dag" skojar Salim, men en viss ton av allvar finns i hans röst. Båda två ler. Tänk om de skulle få spendera dagarna med varandra ändå.

Kvällen susar snabbt förbi, och även om de inte gjorde något speciellt så hade de riktigt roligt. De har alltid det, i varandras sällskap. De klickar med varandra på ett helt oförklarligt sätt.

När Sierra ska gå hem, så tar hon ett stort steg. Hon ger Salim sin extranyckel. "Nu kan du komma förbi, när du vill. Även om det är mitt i natten..." säger hon och går ut genom dörren. Hon ler för sig själv. Hon vänder sig inte om, men kan känna på sig att Salim blev förvånad.

Frostgren: Kryddfestivalen är i stan!

| Postat i: TS4: Familjen Frostgren

Under sin tid i San Myshuno har Sierra inte haft tid att beöka någon av festivalerna – jobbet har alltid varit första prioritet. Men när Salim smsar henne och frågar om hon vill komma med, så är det klart att hon tackar ja! 


Precis som Salim, så provar Sierra också maträtten Pho. Men det är alldeles för starkt för att hon ska kunna njuta av den, det känns som om det brinner i munnen. Salim har dock inte samma problem, och Sierra tittar på honom med avund – en dag ska hon också tåla stark mat, det har hon bestämt sig för! Men att äta med pinnar är det allra svåraste...


Efter den nya matupplevelsen bestämmer de sig för att spela lite basket. Sierra är helt värdelös, men det är även Salim. De skrattar åt varandra, nästan så pass så att man får ont i magen. Sierra har så roligt att hon glömmer bort tiden! För tiden brukar ju springa iväg när man har roligt, eller hur?

Under en vackert stjärnklar himmel kramar de varandra hej då. Sierra tackar Salim för att han tog med henne till kryddfestivalen. "Jag hade verkligen jätteroligt ikväll Salim, det här måste vi göra om! Tack så jättemycket... även om jag trodde jag skulle brinna upp av maten vi åt!" säger hon.

De håller om varandra, lite för länge. Sierra går hemåt, med världens största leende på läpparna.

Frostgren: Dags för fest i lägenheten

| Postat i: TS4: Familjen Frostgren

På lediga kvällar eller helger ger Sierra ut sig i de olika distrikten. Trots få simdaler på kontot har Sierra lyckats hitta en helt okej fin klänning – så det är självklart den hon tar på sig första gången hon åker till det lyxiga Uptown-området. 

Det exklusiva takområdet får Sierra att längta efter den dagen hon tar sig ut ur sin lilla etta, till en finare bostad. "Tänk om jag någon gång skulle ha råd till en egen takvåning. Ett penthouse som de i modedistriktet" tänker hon drömmandes. Den lägenhet hon bor i idag är bara en hyreslägenhet, så möjligheten att renovera ordentligt finns inte riktigt. Men trots det har hon lyckats få det rätt så fint. Nästa projekt lär bli att renovera köket, om hon någon gång skulle få råd till det.


Sierra låtsas höra till eliten när hon sitter på poolkanten i sin billiga baddräkt och fejk-RayBans. Det är tidigt på förmiddagen, och det är mest pensionärer på takvåningen. För att bygga upp sitt kontaktnätverk hälsar hon på dem, och låtsas tillhöra överklassen.


Långt nere, på marken under den grymt höga skyskrapan hörs demonstrationer. Sierra byter om till sin fina klänning igen och skyndar sig ner för att se vad det handlar om. Politik, demokrati och allting liknande fascinerar henne.


Staden San Myshuno slutar aldrig förvåna Sierra – vid en duktig gatumusikant står en ytterst intressant sim. Med sin extravaganta stil förstår Sierra snabbt att det här är en person värd att lära känna. 

Han presenterar sig som Diego Lobo. "Sånahär simmar fanns aldrig i Granite Falls" tänker Sierra och låter blicken gå över Diego. De småpratar, och Sierra får veta att han jobbar som konstkritiker. Hans snobbighet skrämmer inte bort Sierra när hon berättar att hon egentligen är från vildmarken – hon lovar att de ska hänga någon dag.


Hon väljer att promenera hem, men blir distraherad av den väldoftande maten som kommer från matståndet utanför henne. Sierra beställer någon främmande mat, och blir genast besviken när hon halvvägs i ätandet inser att det är kött i rätten. Ångesten kommer direkt, och sätter sig i magen. Bokstavligt talat.


Sierra har länge tänkt på stadssimmarnas vänlighet, som om de är lite mer sociala än andra simmar. Hon snyftar över att maten inte är vegetarisk – och hör en manlig stämma bakom sig. "Ähh, det är inte lätt att veta om det är kött eller inte!" säger han och sätter sig bredvid Sierra. Han konstaterar snabbt att Sierra är ny i staden, och välkomnar henne varmt. 

"Du kommer älska San Myshuno! Vi har typ bästa gymmet någonsin, du bara måste hänga med mig dit någon gång ju!" säger han och knuffar henne i sidan. Sierra skrattar, han får verkligen henne på bättre humör. Pranav Gandhi är hans namn, och Sierra är ganska säker på att det här är början på en stark vänskap. Kanske tar hon sig till gymmet ändå, trots att hon inte tränar.


I och med de många bekantskaper som Sierra lyckats skaffa sig, så kände hon att det är dags för fest. Ett spelbord köpt in, skrivbordet flyttas in till sovrummet och ett coolt, antikt barskåp i form av en jordglob lyckas också köpas för några hundra simdaler.


Gästerna som kommer är tacksamma över att få hälsa på Sierra – de deltar glatt i kortspelet och diskuterar vilt om allting mellan himmel och jord. 


Leendet på Sierras läppar försvinner inte under hela kvällen. Hon är så lycklig över att äntligen kunna fylla sin lägenhet med simmar. Så mycket roligare med folk omkring sig!

Den vältränade, eller snarare biffiga, Pranav är den första att lämna festen. Trots att de bara träffats en gång för några dagar sedan så har en stark relation börjat ta form.

Hon kan inte urskilja om han är mer som en vän, eller om det faktiskt skulle kunna bli något mer utav det... Vad tycker ni om The Sims 4 Stadsliv? Jag själv älskar det, men då har det varit min favoritexpansion sen The Sims 2.

Jag har köpt The Sims 4 Föräldraliv

| Postat i: Allmänt, Nyheter, The Sims 4

Jag har ju nämnt tidigare att jag köpt The Sims 4 Stadsliv. Men nu har jag även köpt The Sims 4 Föräldraliv. Och jag älskar det! Inte så konstigt eftersom The Sims 3 Leva Livet är en tidigare favorit. 

Så, vad tycker ni om expansionspaketet The Sims 4 Föräldraliv? Förresten, missa inte att Origin har sjuk rea just nu, där du kan köpa många av spelen för nedsatt upp till halva priset.

Frostgren: Att arbeta hemifrån

| Postat i: TS4: Familjen Frostgren

Efter en sen kväll ute på stan var det riktigt jobbigt för Sierra att stiga upp ur sängen när alarmklockan ringde. Hon ringde sin chef och frågade med osäker röst om möjligheten fanns för henne att arbeta hemifrån. Och självklart kunde hon det – det finns bara några saker som Sierra måste göra! 

Sierra la på luren och lutade sig tillbaka i stolen – lättad över att slippa pendla ut till praktikplatsen. Idag skulle hon ta all tid på sig, inte stressa, men ändå göra de uppgifter chefen gett henne. Hon ska blandannat checka in på en av stadens barer för att ge dem lite ny trafik.

Att arbeta hemifrån var om än bättre än Sierra trott. Så länge hon gör sitt jobb kan hon samtidigt göra vad hon vill. Hon tar kollektivtrafiken till det närmaste barstället, unnar sig en drink trots att hon egentligen inte har råd och samtalar med de simmar hon ser – J.Huntington den tredje är en riktig snygging att vila ögonen på. 

Jameson "J" Huntington III, som han egentligen heter, pratar med Sierra på ett överlägset sätt. Som om han tror att han är bättre än henne. Sierra är dock inte förvånad, det var den vibben hon fick av honom redan från början. Trots det lyckas Sierra ta ner honom på jorden, och ett trevligt samtal följer.


Det intressanta samtalet med J.Huntington pågår långt in på midnattstimmen. Sierra tar en taxi hem, men hinner bara kliva ut ur hissen när hon hör hur grannar myspyser riktigt ordentligt.

Det värsta av allt är att Sierra vet att det är en äldre kvinna som bor där tillsammans med sin vuxna son. Det hörs tydligt att det är kvinnan som har manligt sällskap, så Sierra kan inte låta bli att hoppas att sonen inte är hemma och måste lyssna på sin mors intima umgänge.

Hon bankar aggressivt på lägenhetsdörren, och skriker sedan på grannen som öppnar. Sierra blir förvånad när grannkvinnan börjar skrika tillbaka – "Du är bara avundsjuk! Tänk om du också hade någon hemma hos dig, va!"


Grannens hårda ord följer med in i Sierras egna sovrum. Det är ju faktiskt sant, det hon sa. Hon har inga vänner som kommer och hälsar på, ingen familj som kan ta sig hit – men framför allt ingen kärlek i form av en partner. 

Den här natten lägger sig ensam. Som alltid. Hon är inte gjord för att leva ensam – Sierra vill ha någon att dela livet med.


Sierra väljer att jobba hemifrån lite oftare. Det är inte så att hon inte gillar kontoret, men att arbeta hemifrån ger henne friheten till att utforska staden. Just den här dagen får hon som uppdrag att besöka konstkvarteret – det första hon gör är att besöka baren och skriva en status om det.

Hon bestämmer sig för att prova bubbelblåsaren när det ändå inte är någon annan där – men börjar genast hosta, och blir snabbt omtöcknad. "Ah, tjejen, det är första gången förstår jag?" säger bartendern. Sierra nickar bara till svars, hon är inte på humör för att presentera sig själv ordentligt.


När Sierra är påväg hem möter hon Salim Benali – de har aldrig träffats förut, men Sierra presenterar sig. Tydligen viktigt att presentera sig för Salim, men inte för bartendern. De pratar ytligt en stund, om att Sierra är ny i stan och allting sådant.


Sierra hinner knappt komma hem innan telefonen vibrerar. Hon nästan gapar av förvåning när hon ser vem det är – "Salim...? Hur fick han tag i mitt nummer?!" svarar hon på hans sms. Det plingar efter bara några sekunder, och Salim svarar att han fått det av deras gemensamma vän Jesminder, som också är en god vän till honom. 

Sierra är inte förvånad längre – även om hon inte känner Jesminder superbra så vet hon precis vad Jesminder skulle göra för att Sierra ska lära känna fler av stadens invånare. Ge ut hennes nummer till exempel. Men Sierra orkar inte fundera mer över det, hon är bara glad över chansen till en ny vän. Hon fixar sig i badrumsspegeln och smsar Salim, med adressen hon bor på, att det är helt okej att han kommer över.

De gör inte så mycket den kvällen. Sierra bjuder på grönsallad och de äter middag tillsammans. Hon faller genast för det faktum att han är skribent och drömmer om att bli författare. Trots att de slagit på en film på teven, så spenderas resten av kvällen med att bara prata. Om allt mellan himmel och jord!Man skulle kunna tro att jag arrangerar mina stories, eller mitt spelande. Men det gör jag inte. Det är klart att jag kan ha en bild av hur saker och ting ska bli, men jag låter mina simmars fria vilja styra det mesta. Hur gör ni när ni spelar?

Frostgren: Utforskar San Myshuno för första gången

| Postat i: TS4: Familjen Frostgren

Sierra är fullt upptagen med att packa upp de sista smågrejerna när det plötsligt knackar på dörren. Utanför står Jesminder Bheeda med övriga grannar – tydligen vill de välkomna henne till området. Ryktet om en nyinflyttad hade börjat gå för flera dagar sedan. Den stora flyttbilen utanför och gubbar som åkte upp och ner i hissen med flyttlådor hade inte gått att undvika.


Nervöst öppnar hon dörren och släpper in dem. Att träffa nya människor har aldrig varit något problem för Sierra, men i och med att de här personerna är hennes grannar så känner hon genast ett ansvar att förklara sin stökiga lägenhet. Hon höjer fingret, precis som om hon ska säga något jätteviktigt, men babblar bara på ursäkt efter ursäkt. 

När hon till slut lugnat ner sina nervösa nerver så påbörjas något som kan liknas en frågestund. Jesminder frågar alla möjliga frågor, men börjar i extas – "Åh, så roligt med en ny granne! Du ska bara veta hur han som bodde här förut var... fester jämt och ständigt!" är det första hon vräker ut sig.


Arun Bheeda, som är Jesminders man, tittar snett på Sierra. Hon förstår inte varför, och funderar om det kan vara så om han är intresserad av henne, eller helt enkelt bara är lika nyfiken som sin fru om vart hon är ifrån och hur hon hamnat här. Han säger inte mycket, utan det är Jesminder och övriga grannar som sköter det mesta av snacket.


Jesminder erbjuder sig snabbt att ta med sig Sierra till den lokala kryddmarknaden. "Det är inget specielt evenemang där nu, men du måste komma med ner! De har så god mat! Liksom, du har väl ändå inga ingredienser hemma, då kan vi äta där nere istället. Tillsammans!" säger Jesminder och gestikulerar med armarna.

Bara en färd med hissen krävdes för att ta sig ner till området. Trots att det är sent in på kvällen har matståndet fortfarande öppet. Sierra är fascinerad – en sånhär närhet till allt och eviga öppettider har hon aldrig upplevt förut. 

Hon beställer något som hon inte ens vet vad det är. Så länge det är vegetariskt är hon nöjd! Ett val av kost som hon gjort i och med flytten till storstan. Sierra värnar om djuren och miljön – nu, för första gången på riktigt. Känslan av lycka är påtaglig. Grannarna är supertrevliga, maten är god och lägenhetens läge slår alla Granite Falls skog och träd.

När grannarna går hem mot deras lägenhetsbyggnad väljer Sierra att stanna kvar, bara en liten stund till. Hon vill utforska kryddmarknaden lite till.

Hon promenerar runt, och blir återigen häpen av den fina miljön. Till slut inser hon att hon gått i cirklar, och snubblar över en kartong med massa grejer i.

"Vem lämnar en flyttkartong såhär, mitt på trottoaren?!" frågar hon sig själv. Men istället för att gå förbi den så böjer hon sig ner och rotar lite diskret. Plötsligt finner hon den finaste snögloben hon någonsin sett! "Den här ska jag spara!" tänker hon och försöker dölja den i händerna. "Som en liten souvenir"...

Frostgren: Nyinflyttad i San Myshuno

| Postat i: TS4: Familjen Frostgren

Äntligen var hon här. I San Myshuno. Lägenheten Sierra fått hade hon verkligen kämpat för – alla andra lägenheter hon varit intresserad av hade antingen skumma grannar, konstiga områden eller på tok för dyra hyror. Och hon ville inte dela lägenheten med någon annan, hon skulle ju klara sig själv! 

Den här lägenheten låg alladeles intill stadens kryddmarknad – i Culpepperhuset. Veckohyran låg bara på 400 simdaler! Sjukt bra för att bo mitt i smeten.

När hissen plingade till så kunde Sierra inte låta bli att känna en sådan frihet. Hon klev ur hissen och skrev direkt till sina föräldrar – "jag är framme nu, ska precis låsa upp lägenheten, så taggad! hoppas allt kommit på plats med flyttfirman".

 
Allting var på plats, precis som det skulle! Alla möbler var loppisfynd och saker som föräldrar och släktingar bett Sierra ta. Hon hade inte råd med mer – lägenheten hade kostat hur mycket som helst. Trots det klev hon in och förvånades av känslan av tillhörighet. Hon kände sig hemma. Det här var vad hon hade längtat till hela livet. Hon kände aldrig att hon passade in i Granite Falls – och kanske skulle stadslivet passa henne bättre.

Sierra har försökt att inreda lägenheten så personligt som möjligt. Trots kala tegelväggar och irriterande rör så känner hon att hon lyckats. Bostaden är liten, men ändå nog stor för att bara vara en person. En liten kökshörna som delas tillsammans med vardagsrummet, en liten toalett och ett mindre sovrum. Det fungerar utmärkt, och pengar finns fortfarande på kontot!

På tal om pengar. Dags att jobba lite! Innan Sierra tog sitt pick och pack till San Myshuno så lyckades hon charma in sig på företaget Simstagram. Dock bara en praktikplats, men om hon har riktigt tur så kan hon ju klättra på karriärsstegen. Alla måste ju börja någonstans!Vad är ni intresserade av att se från mitt spel? Eller specifikt från Sierra Frostgren? Vill ni veta mer om henne? Tro mig, jag har en hel story i huvudet. Lämna gärna en kommentar.

Välkomnar en ny gameplay - Sierra Frostgren

| Postat i: TS4: Familjen Frostgren

Hej hörrni! Visst var det längesen? Jag tänker inte ens be om ursäkt den här gången, även om jag är lite ledsen över att jag bara stack utan ett ord. Mycket har hänt! Men det var inte det jag skulle berätta nu.

För första gången på länge har jag startat upp The Sims 4 igen. Och till och med köpt The Sims 4 Stadsliv! Därmed tänker jag nu presentera min absolut nyaste sim för er – Sierra Frostgren. 

Hon är i tjugoårsåldern, och har precis flyttat till San Myshuno. Uppväxt som ensambarn i Granite Falls – alltså den totala motsatsen till storstaden. Men hon är taggad på livet. Att lämna vildvarken och all skog som finns där har alltid varit en dröm för Sierra. Tidigt i livet lärde hon sig fascineras av internet, och med sociala mediers snabba tillväxt blev hon om än mer fascinerad. 

Drömmen är att kunna jobba inom det området. Oavsett om det handlar om att marknadsföra sig själv, eller andra företag. Hon vet inte riktigt ännu. Just nu är hon bara lycklig över att äntligen ha tagit steget till vuxenlivet – hon bor själv för första gången i sitt liv. Inga föräldrar, inga kontakter. Hon börjar om på nytt. 

Men vart ska hon bo? Vart ska hon ens börja? Kommer lägenheten hon köpt leva upp till hennes förväntningar... det var ju ändå något skumt med hyresvärden hon och hennes föräldrar talade med? Och hur ska hon klara alla invånare i San Myshuno? Det kommer vara så mycket folk... något som hon inte alls är van med. 

Kommer Sierra att anpassa sig till stadslivet, eller kommer hon att återvända till vildmarken?