The Sims 4 Completionist Challenge

| Postat i: Allmänt, The Sims 4 Utmaningar
Hej hörrni! Jag vet ärligt talat inte hur jag ska översätta denna utmaning eller rubrik. Huvudsaken med utmaningen är iallafall att man ska uppleva allt i The Sims 4. Allt från grundpaketet till det som game- och expansionspack har att erbjuda. Som att maxa alla karriärer, färdigheter och ambitioner. Jag kör även med att hitta alla samlingar, dvs collections. Ni kan läsa mer om det här.

Många väljer att göra en lista på detta digitalt, kanske i sin blogg eller Simblr - men jag har valt att fullfölja detta i min bullet journal. 


 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kaka / Cookie (@kreativakaka)

Den här Instagram-bilden är från tidigare i år, men jag kan med stolthet säga att jag redan bockat av det mesta. Just nu spelar jag ju LEPacy-utmaningen vilket innebär att jag upplever och aktiverar spelpaketen i kronologisk (förutom några som jag kastat om) ordning.

Jag rekommendrar er verkligen att göra detta, då man dels får uppleva sådant man kanske aldrig spelat igenom innan, och för att det verkligen känns sjukt bra när man lyckas bocka av något. 



UPPDATERING 6/8 2021 

 


Regler för The Sims 4 LEPacy utmaning

| Postat i: The Sims 4 Utmaningar
(Detta inlägg kommer att uppdateras med fler packs i den takt jag själv spelar, just för att översättningen från engelska till svenska ska bli korrekt)

Har du lessnat på ditt spel, kör du bara samma gamla spelsätt om och om igen?
Då rekommenderar jag dig att prova en utmaning. Det finns säkert hundratals olika utmaningar för alla olika versioner av The Sims. Här kan du hitta regler och material från andra utmaningar som jag kört. 

Den här utmaningen är skapad av Anneliesembsims och inspirerad av Simpishly's LEPacy-utmaning för The Sims 3. Utmaningen är formad för att du som spelare ska uppleva de olika expansions-, game och stuffpacksen på ett sätt du aldrig kanske gjort förut. Här kan du hitta en friare version av utmaningen. 

Ordningen jag kommer att lista här nedan är bara ett förslag, och gjord i den ordning som paketen kommit ut. Det är dock helt okej att blanda om dessa om du vill, och helt enkelt hitta på en egen följd. Reglerna är ännu inte uppdaterade för spelpaket som kommit efter Snöiga Bergen, men man kan själv enkelt fortsätta sitt spelande ändå genom att utforska allt nytt som kommit i spelpaketen efter det. Om du känner att du redan utforskat allt i ett specifikt spelpaket, inte har just det paketet eller helt enkelt inte vill ha med den i ditt spelande kan du såklart bara skippa den. Jag har till exempel inte spelpaketen som har att göra med övernaturliga saker, och shoppar därför över dem.  
Vissa generationer har större frihet och spelrum, till exempel gamepaketet Spadag. Om det inte är specificerat en karriär eller ambition är det upp till dig att välja själv, men ett tips kan vara att prova något du inte testat förut. 

För att ge dig själv en större utmaning rekommenderas det att du inaktiverar spelpaket du inte kommer att spela med just då, och aktiverar dem i den ordning du går vidare med dina spelade simmar. Jag föredrar detta eftersom det blir mer utmanande, och framför allt för att man verkligen inser vad som kommer i vilka spel och hur mycket man faktiskt kan sakna vissa grejer. Här hos James Turner kan du läsa mer om hur man inaktiverar och aktiverar spelpaket.

Prylpaketen är också listade i den ordning de kommit ut och kan aktiveras därefter, om du inte spelar med någon annan ordning vill säga. 



Grundspelet
- Välj en ambition samt karriär från grundspelet, förslagsvis något du kanske inte provat tidigare.
- Bo i Willow Creek, Oasis Springs eller Newcrest 
- Gift dig eller skaffa barn med en townie från grundspelet. Du får alltså inte ha någon från galleriet eller något annat game- eller expansionspaket. 

Vildmarken
- Välj ambitionen Utomhusentusiast
- Gift dig eller skaffa barn med någon sim du träffar i Granite Falls 
- Åk och campa minst en gång i veckan
- Nå nivå 10 i örtsamlarfärdigheten ELLER hitta alla insekter i insektssamlingen. Här valde jag personligen att göra båda två för att göra det extra svårt. 

Dags att jobba 
- Fullfölj och nå nivå 10 i någon av de aktiva karriärerna som kom med detta expansionspaket (polis, läkare eller vetenskapsman) ELLER ha och driv en butik. 
- Bli bortförd av utomjordingar. Ett tips för att avklara detta är att använda observatoriet ofta, eller jobba som vetenskapsman. 
- Bonus: få en alien-bebis, gift dig med en kollega 

Lyxigt och festligt

Utomordentlig uteplats

Spadag (frivillig att göra)
- Åk till spa:t en gång i veckan 
- Nå nivå tio av sundhetsfärdigheten
- Gift dig eller skaffa barn med någon du träffat på spa:t 

Coola kök

Läskiga prylar

Trevligt tillsammans
- Flytta och bo i Windenburg 
- Ha ambitionen Flockens ledare
- Nå nivå 10 av dansfärdigheten 
- Gift dig eller skaffa barn med någon som du träffar på en nattklubb eller café
- Maxa en klubb, antingen en du skapat eller tagit över 
- Föreslagen karriär: Stil-influencer 

Filmkvällsprylar

Romantiska trädgårdsprylar

Äta ute
- Ha en restaurang och nå nivå 5
- Föreslagen ambition: Fantastiskt förmögen
- Gift dig eller skaffa barn med någon du träffar på din restaurang

Barnrum 

Soliga trädgårdsprylar

Stadsliv
- Flytta och bo i San Myshuno
- Ha ambitionen Infödd Stadsbo
- Nå nivå 10 i någon av de nya karriärerna (politiker, sociala medier eller kritiker) 
- Gift dig på romantikfestivalen