TS4: Önska dig en sim!

| Postat i: TS4: Önskesimmar
Något av det roligaste i The Sims 4 är ju det utvecklade Skapa-En-Sim-verktyget. Jag känner att det behövs lite mer variation här på bloggen och har därför tagit beslutet att börja skapa simmar - TILL ER! Nu kan ni alltså önska er simmar ni vill att jag ska skapa, jag kommer sedan ladda upp dem i galleriet. Följ gärna dessa nedanstående punkter så blir det lättare att utforma er sim.

1. Vill ni att jag använder mig av custom content (eget innehåll)?
2. Namn, kön och ålder?
3. Hudfärg, hårfärg, ögonfärg?
4. Egenskaper, ambitioner, gångstil?  
5. Övriga önskemål - någon speciell stil kanske? Tatueringar?
6. Beskrivning av simmen, en biografi eller liknande.

TS4: Ladda ner tröjor till killar

| Postat i: TS4: Downloadstips

TS4: Lockwood - Balans

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Varje minut Mason får över spenderar han med lille Dixon. Han är den bästa pappan du någonsin kan tänka dig, han lyckas till och med balansera familjelivet med sin stigande karriär hyfsat bra. 


Ariana är inte sämre och trots det hinner hon arbeta, spela sina datorspel och göra allt annat viktigt en vuxen sim måste göra. Med många bollar i luften sätter även hon familjen först. 

Livet rullar på som vanligt. Mason gymmar för att få lite egentid utanför hemmet och Ariana dricker kaffe för att piggna till i allt datasittande och barnpassande.

Hur kommer man till den hemliga tomten Sylvan Glade?

| Postat i: Guider, The Sims 4, Tips
- Åk till den här tomten i Willow Creek. 

- Leta efter det här mystiska trädet, det är inte svårt att missa. Nu måste du umgås med trädet! Ja... du läste rätt, umgås med trädet. Kolla på trädet, vattna trädet, prata om rötter samt ge det komplimanger om dess löv. Allt detta måste du göra upprepade gånger tills att interaktionen "utforska" kommer fram. Då kommer din sim gå in i trädets öppning och en massa alternativ kommer att komma upp. Det gäller att välja rätt på dessa så kommer du tillslut få möjligheten att åka till Sylvan Glade! 

TS4: Lockwood - Dixon Lockwood föds

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Tillslut är dagen där. Dagen med hemska, smärtsamma värkar! Ariana vaknar mitt i natten... och Mason är inte hemma eftersom att han jobbar så pass sena skift på restaurangen. 


Efter en tripp till sjukhuset kommer Ariana hem med den finaste ungen hon någonsin sett. Att man direkt kan känna en sån här kärlek till en liten människa trodde hon inte. En pojke som får namnet Dixon Lockwood.Föräldralivet visar sig vara lite svårare än de trott. Dixon skriker nästan jämnt och ger inte sina kära föräldrar mycket sömn. Även om det är jobbigt så gör det såklart ingenting, den kärlek man känner till sitt barn går inte att förklara. Mason och Ariana gör vad som helst för sin son!

TS4: Lockwood - Förberedelser

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

De senaste veckorna har Ariana haft väldigt ont i magen... eller ont i magen kanske är fel uttryck, det är mer en konstig känsla hon inte upplevt förut. Hon misstänker och hoppas att det är en liten bebis som ligger där, men vågar inte hoppas för mycket... för tänk om fallet inte är så, då blir man bara besviken. 


Men magen slutar inte vara uppblåst... eller växa! Ariana tar därför modet till sig och berättar för Mason att hon tror sig vara gravid. Även om de planerat för en liten bebis är hon nervös för hur han ska reagera... men Mason blir bara glad och höjer näven i luften!


Med det lyckliga beskedet bjuder Mason över en av hans nyfunna vänner för att berätta den glada nyheten. Kompisen verkar inte bry sig alltför mycket utan tycker bara att "ja, det är väl alltid mysigt med bebisar". Mason bryr sig inte om hans icke exsiterande entusiasm... han är bara lycklig över det faktum att han och hans livs kärlek ska sätta ett liv i världen! 


I och med alla humörsvängningar och det illamående som en graviditet innebär gör Ariana inte så mycket ansträngande om dagarna. Ibland åker hon till jobbet. Det är i och för sig inget ovanligt att hon sitter vid datorn och spelar eller programmerar eftersom att det är det hon tycker om... tänk vad skönt det kan vara att bara vara hemma iallafall!


Och när Mason inte är på jobbet tar han itu med allt som måste lagas där hemma, han vill vara säker på att ingenting är trasigt eller farligt för den kommande bebisen.


Förutom det tar han hand om sin älskade så bäst han kan. Massage är väldigt uppskattat nu när Ariana har så ont i ryggen.

...och graviditeten går inte längre att dölja! Ariana har kommit över den fasen med ledsna humörsvängningar och njuter nu av den härliga känslan av en bebis i magen. 

TS4: Lockwood - Bygger ut huset

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Mason har avancerat mycket i sin karriär inom matlagning, numera kan han laga sjukt svåra maträtter och övar jämnt på dem för att förbättra sina färdigheter. Ariana har ingenting emot detta, vem gillar inte mat liksom? I och med hans långa arbetsdagar tjänar Mason nu mycket mer vilket gjort att de till och med byggt ut huset med en till våning.


En våning har som sagt byggts till, även om Mason gjorde det mesta själv så blev det väldigt dyrt. Några tusen simdaler har de kvar men de har ännu inte möblerat övervåningen. Och som ni säkert listat ut är övervåningen en hall och ett rum till deras planerade familj.

Men förutom husbygge och familjeplanering händer det inte så mycket i deras liv. Mason spenderar därmed mycket tid på gymmet för att bygga upp sin kropp... med all mat han lagar är det lätt att bli lite ohälsosam.

God jul!

| Postat i: Allmänt
Ville bara kika in här och önska er en riktigt god jul! Tack för det gångna året och tack för att ni klickar in er här varje dag för läsa mina inlägg. Jag vet att jag är väldigt frånvarande och inte alls bloggar lika mycket eller med samma passion som tidigare, men förhoppningsvis får jag tillbaka inspirationen snart. Tänkte passa på att skriva det nu eftersom man aldrig vet när jag skriver nästa gång. 

TACK FÖR ATT NI FINNS - och god jul!

Ariana & Mason ville också hälsa er en god jul, även om de inte har mycket till julkänsla har de åtminstone slängt upp julgranen och tagit på sig töntiga jultröjor för att fira sin första jul tillsammans. Mer om dem vid ett senare tillfälle.

TS4: Lockwood - Ariana flyttar in

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Mason har sparat ihop pengarna till en gammal dator. En stor och tung dator som endast klarar av surfning på internet, men det duger. 


Han går sedan ut för att hämta posten men på trottoaren möter han en förbannad, ledsen och förtvivlad flickvän. Det vrider genast om sig i magen och Mason frågar Ariana vad det är som har hänt. Tydligen har hon fått en stor vattenläcka i huset och måste genast hitta ett annat ställe att bo på under renoveringen.


...i och med det flyttar Ariana in hos Mason. Spontant, javisst men varför inte. Den kvällen sätter hon sig på sängkanten medans Mason sover och tänker på hur lyckligt lottad hon är som har denna mannen i sitt liv.


Tiden går fort fram när man har roligt och tillslut är Ariana och Mason officiellt sambosar. De trivs galet bra ihop och har till och med börjat renovera huset tillsammans! 

En ny dator var det första Ariana köpte till dem gemensamt. Hon är en riktig nörd, älskar spel och koder. CSS-kodning och HTML kan hon sitta med hela dagen, hon har därmed sökt jobb inom just programmering också.

TS4: Lockwood - Kan inte laga omelett, men tårta minsann

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Mason är på bra humör och bestämmer sig för att prova ett nytt recept på omelett. Det börjar dock inget bra... han tappar kryddan i skålen och koller sig nervöst runt omkring för att se om någon såg det. (Hur dum får man vara, du bor ju själv, hallå).


När han väl börjar steka ägget fastnar det i pannan. Med alla sina muskler försöker han rädda omeletten...


Ledsen går han tillbaka till kylskåpet och tar sig en tallrik gröt istället. Omeletten var bara att kasta! 


Senare bjuder han över sina vänner på ett litet husparty, som vanligt står han i baren. Även nu passar han på att visa sina färdigheter i mixologi för Ariana. Hon ser lite ledsen ut, men han vågar aldrig fråga varför. 


När alla klagat en stund över hur hungriga de är tar Mason modet till sig och bakar en jordgubbstårta. I början var han nervös eftersom att han var rädd för att misslyckas som han gjorde med omeletten imorse. Kolla bara på han, hur stolt han är!


Och eftersom att han inte har något matbord sätter de sig allihopa på sängkanten för att äta av tårtan... lite roligt är det att alla dessa damer har legat i denna säng, men de vet inte om varandra. 

När alla gått hem för kvällen tar Mason sig tillfället att laga handfatet... efter varje fest är det något som går sönder!

TS4: Lockwood - Dejt i parken

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

En dag, precis som alla andra dagar, knackar Ariana på dörren. 


Så de går ut på ännu en dejt, denna gång i en av stadens parker. Först av allt måste de ju ta en bild tillsammans för att lägga upp på någon sorts sociala medie.
De gör inte så mycket, spenderar mest tid med varandra och njuter av den andres närhet. När magen börjar kurra passar Mason på att visa hans goda matlagningsfärdigheter. Även om han bara gör hamburgare så bevisar det mycket om hans kunskaper. (Kolla hur Ariana kollar in Mason där i bakgrunden... how cute)

När Ariana hälsar att hon måste gå hem tar Mason en taxi och åker till biblioteket. Han gör ingenting viktigt egentligen, surfar runt och skriver med lite nya simmar runt om i världen.

TS4: Lockwood - Flörtiga kakor

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Mason och Ariana har nu gått på ett flertal dejter och blir bara mer förälskade, skulle man se några som dem in real life skulle man känna en så enorm avundsjuka över den kärlek de delar för varandra. 


Hemma i huset rullar livet på som vanligt och Mason är så galet lycklig. Det går bra i jobbet, han har en flickvän han älskar och en ekonomi som är på bättringsvägen. 

Efter dejten med Ariana kan Mason inte släppa taget om den där pirrande känslan i magen. Han bakar till och med flörtiga kakor bara för att!

TS4: Lockwood - Flickvän & Pojkvän

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Masons långa arbetsdagar må vara väldigt roliga men det är också väldigt jobbigt. Speciellt när han kommer hem till ett tomt och stökigt hus.

Måndagen är här och det innebär dyra räkningar på nästan 500$ simdaler. Mason har råd att betala dem men det blir inte mycket pengar över till annat.
Ariana kommer dock över när hon ser Mason stå där vid brevlådan, att hon kommer över bara sådär blir Mason alltid lika glad över. Just idag tar han till och med modet till sig och frågar om hon kan bli hans flickvän, officiellt och på riktigt. Hon tackar ja och slänger sig över honom i ren lycka.

TS4: Lockwood - Ett avbrott i vardagssysslorna

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Mason tar hand om alla de vardagliga sysslorna... spisen går sönder hela tiden och måste jämt lagas. Han må inte kunna så mycket om reparationer så det tar lite längre tid, men att spara några hundralappar gör det lätt värt det.

När han sedan gått ut för att vattna blommorna och växterna han har runt huset ser han den turkoshåriga skönheten Ariana stå vid ytterdörren.

Ariana ville egentligen ingenting speciellt, hon ville mest tacka för dejten de hade häromdagen.
Deras starka vänskap har under de senaste veckorna formats till ett förhållande, de har inte riktigt erkänt varandra som pojkvän flickvän ännu dock... Mason vet i alla fall att detta känns hur rätt som helst.

TS4: Lockwood - Datenight

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Mason har just tagit tillfället att fånga några fiskar i kanalen bakom huset när Ariana kommer förbi...


Nervöst säger hon hej, småpratar lite men frågar tillslut ut honom på en dejt. Mason blir oerhört förvånad men samtidigt väldigt glad. Det är inte ofta någon frågar honom på dejt! Oftast är det ju han som drar någon halvdålig raggningsreplik.


De åker till den närmaste baren och Mason ger Ariana lite råd på vad hon ska beställa för drinkar. Han har inte världens kunskaper om mixologi men vet ändå vad som är bra.


Mason har vanligtvis inga problem att ragga på tjejer men för att ge Ariana en ynka ros krävdes det stort mod. Det är något med henne som gör att han tar det lite lugnare. Ariana tar emot rosen men kollar ändå på honom lite misstänksamt. "Jag hoppas du vet att jag inte är som de andra kvinnorna du lurat i säng, Mase...", han blir förvånad av hennes ord men nickar bara nervöst till svar.


Kvällen fortsätter och de sätter sig vid baren. Mannen som sitter emellan dem ger honom en blick han känner igen mycket väl. Just den blicken betyder ungefär "fin brud du har där grabben", det vet han eftersom att han själv gett den till många andra. Men Mason blir trots det lite ställd... han vill inte att någon ska tro att han bara leker med Ariana, för det gör han verkligen inte. 

Som avslut dansar de tillsammans, pinsamt dåliga är de båda två. Som avsked ger Mason Ariana en kärleksfull kram. När han sedan tar taxin hem kan han inte låta bli att tänka på vilken underbar och unik tjej Ariana är. Även om han inte vågar erkänna det själv så är det känslor som skapats för Ariana där innerst inne.