TS4: Lockwood - Ledsna miner

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

På torsdagen kommer Summer över, helt utan anledning men Mason är ändå glad att hon kommit förbi. Mason tycker att hon ser lite ledsen ut men tar inte tillfället att fråga.


Mitt i allt knackar det på dörren och genom fönstrena ser de att det är Ariana som kommer på besök. Mason skuttar glatt upp ur soffan och öppnar dörren.


De sitter och pratar en stund, om allt och ingenting. Ariana berättar en hel del om sig själv, i och med det berättar Mason även en hel del om sig. Summer blir plötsligt riktigt ledsen, kanske känner hon sig bortglömd. Tredje hjulet kanske, vem vet.

Mason och Ariana klickar tillsammans och tycks inte bry sig om Summers ledsna miner. De har helt plötsligt bara ögon för varandra och flörtar hejvilt. 

TS4: Lockwood - Fest

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Mason bjuder över alla hans vänner... som förövrigt bara är utav det kvinnliga könet. Men det gör ju inte honom något!


Ariana kom också med i sällskap med Summer. Mason och hon låtsas inte om att de såg varandra tidigare på gymmet, utan de hälsar på varandra precis som om de inte sett varandra förr, för att göra Summer nöjd. Ariana kollar flörtande på Mason vilket gör han förvånansvärt obekväm, det är som att hennes blick kan se rakt in i hans själ.


Summer går senare in i sovrummet och sätter sig vid Masons tomma skrivbord. Mason sätter sig på sängen, tackar lite casually för att hon kom över på fester men även för att hon tog med sig Ariana. Han berättar om den där konstiga känslan han inte kan låta bli att känna när hon kollar på honom. Summer fnittrar bara och vinkar flörtigt, hon menar att Mason bör lägga in en stöt på Ariana eller bjuda henne på en riktig dejt. 

Men innan Mason hinner sätta de orden i gärning hinner festen ta slut och alla går hem för kvällen. Festen i sig blev inte särskilt lyckad, men gästerna var iallafall nöjda över att ha blivit bjudna. Som en sista grej innan Mason går och lägger sig så fixar han det trasiga kylskåpet.

TS4: Lockwood - Fattiglapp

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Med nybryggt kaffe i handen går Mason ut för att kolla posten, flaggan är ju uppe. Det var dock ingenting roligt, utan bara en räkning på närmare 400$ simdaler, när han betalat den är det bara några tjugolappar kvar i börsen.


Innan jobbet passar han på att blanda några drinkar. Han har nyligen upptäckt några nya recept!

Dagen efter går han över till gymmet för att göra utbrott för sina känslor. Väl där möter han Ariana, vännen som Summer skulle presentera honom för men som hon inte hunnit göra ännu. Mason känner att han nästan tappar andan av hennes unika skönhet.

TS4: Lockwood - Vardagssysslor

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Trots rester i kylskåpet väljer Mason att laga mat varje gång det är dags för måltid. Han blir bättre varje gång!


Lite längre ner på gatan finns det en mindre trädgård där Mason snor några bär och grönsaker som han sedan ska plantera hemma. 


Och på tal om matlagning har Mason fått denna kaffebryggare som belöning för sitt hårda arbete inom matlagningskarriären.


Snyggare arbetskläder har han fått också.


När han sedan kommer hem sent på natten är det bara att bita ihop och ta tag i allt som måste fixas. Växterna måste vattnas... toaletten, handfatet och diskhon måste rensas och lagas och soporna måste tömmas. 


När han sedan går ut med soporna i ren förtvivlan för att det är så äckligt möter han Summer i dörren!

Hon kommer in och de umgås en stund. Summer har tydligen en vän hon vill att Mason ska träffa, en nära väninna till henne. Mason vill ju egentligen ha Summer men känner att han lägger det åt sidan ett tag, för om Summer har en väninna att rekommendera till honom måste ju den tjejen vara ganska lik henne själv, med tanke på att hon och Summer är vänner alltså.

TS4: Lockwood - Mason möter Summer Holiday

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Mason gör sig redo för en dag fylld av.... ja, fylld av vad? Han vet inte, han får ta dagen som den kommer. Till att börja med fotar han sin mat, han kanske lägger upp det på instagram, vem vet?


Tillslut far han på en liten springtur, eller promenad i parken. Där ser han ett större gäng simmar som verkar ha någon sorts utflykt. Men det som Masons blick drar sig till är simmen Summer. Vackrare har han nog inte sett tidigare.

Av att döma från den här blicken måste ju Mason känna något alldeles extra, kärlek må det inte vara men en oerhörd attraktion åtminstone. (btw, hon heter Summer Holiday? Visst är skaparna kreativa)

TS4: Lockwood - Toppendejt

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Efter ett gympass svalkar sig Mason vid poolen. I vattnet sticker någons rödhåriga huvud upp. Mason kan inte låta bli att bli lite intresserad och ber kvinnan komma upp, sätta sig vid poolkanten för att presentera sig. Hennes namn visar sig vara Lena. 


Efter att ha sagt hej till Lena går han till baren för att ta sig en drink. Tog ett tag att ta sig fram i kön, men tack vare bekantskapen med bartendern fick han gå före i kön. 


Mason känner sig laddad efter den uppfräschande drinken så han går tillbaka in i gymet för att lyfta lite vikter. Han ser att Lena är kvar, han tar en maskin nära henne och passar på att visa upp sina muskler samtidigt.


Efter några lyft tar han tillfället att lägga in några stötar på Lena. Hon är lite skeptisk till en början men faller snart för Mason, precis som alla andra.


Mason bjuder över Lena, han har lovat att hon får sova över hos honom för att slippa den långa bilfärden till Willow Creek. 

Och med detta på köksbänken dagen efter vet vi alla hur det gick... en riktigt bra dejt! 

TS4: Lockwood - Tevekväll

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Efter att ha tagit hand om alla sina växter och gjort resten av sysslorna ringer Mason en av sina nära bekanta, Alice Kim. Det har börjat en ny matlagningsshow på teve som de ska se tillsammans.


Alice verkar mycket glad över att träffa Mason och förvånad över att han bjöd över henne. Det tar Mason som ett tecken och slänger in en stöt...


Alice börjar genast skratta och förklarar att hon är gift.. hon förstod nu att detta var lite av orsaken till varför Mason bjöd över henne. Han ville ha en liten flört med henne. Mason skäms nå så otroligt. Visst, han är världens tjejtjusare men skulle aldrig hooka någon som är lyckligt gift.

Dagen rullar på och tillslut kommer Nancy Markövertag också över, även det en bekant till Mason. De har en trevlig eftermiddag tillsammans och Mason är glad över att ha några vänner i sitt liv. 

TS4: Lockwood - Det hemliga stället, Sylvian Glade

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Mason känner sig på dåligt humör en dag så han åker över till gymmet för att slå bort lite av irritationen. Han är inte särskilt bra på det, men det fungerar iallafall! 


Helt slutkörd efter träningspasset går han till biblioteket, på en av lånedatorerna bestämmer han sig för att skaffa en brevvän. Ett bra sätt att skaffa lite coola vykort att hänga upp i huset.


Påväg hem går Mason även förbi det där konstiga trädet igen. Den här gången ger han det lite mer tålamod och tillslut kommer den stora öppningen, sjävklart går han in och kämpar sig igenom alla hinder på vägen. 

Väl där var det inte så coolt som han hade förväntat sig. Visst, fint är det och lite coola grodor fick han med sig. Men inte mer än så. 

TS4: Lockwood - Hardworking

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Dagarna faller ihop med varandra och det enda Mason gör är att jobba. Riktigt långa arbetsdagar i restaurangen och restaurangens nattklubb gör att han ofta inte slutar förrän på småtimmarna. Men han vet att detta är det han måste göra för att nå sin livs dröm inom matlagningens världar.


Han äter alltid frukost framför teven, oftast blir det rester pga tidsbrist men just idag är han ledig och hinner laga en riktigt lyxig baconmacka.


Han går sedan över till det där mystiska trädet, han har hört att det kommer leda till en annan del av staden. Han vattnar trädet och till och med pratar med det, men det tar så lång tid för något att hända att han istället bestämmer sig för att gå tillbaka till huset.

Det har redan hunnit bli kväll, istället för att bjuda över Nina eller någon annan kvinna bestämmer han sig för att plugga lite mixologi. Han har nyligen köpt en ny bok med en massa tips och knep för att göra de godaste drinkarna.

TS4: Lockwood - Everyday life

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Natten med Nina var över förväntan och som tack för det får Mason en ros på köksbänken. En väldigt lyckad dejt hade de tillsammans.


Mason känner sig helt slutkörd och somnar på soffan efter en hel del tv-tittande. Han favorit matlagningsprogram har något slags marathon så det är vad han suttit klistrad framför de senaste timmarna.


När han vaknar efter powernapen tar han hand om den vildvuxna plantan utanför hans hus. Han är inte riktigt säker men han tror att det är blåklockor som växer där. Någon dag ska han köpa krukor och plantera en massa växter och grönsaker i. 


Annars händer det inte så mycket i Masons liv... att vara ensam med någon okänd kvinna då och då är inte det optimala förhållandet han egentligen vill ha.Han tar ett dopp i kvarterets nya pool för att få lite förändring in the everyday life.

Väl där möter han Nina. Hon är inte alltför glad att se honom, trots den underbara dejten. "Jag hoppas du inte tror att detta är början på ett förhållande Mason... jag ville bara utforska den nya mannen Oasis Springs hade att ebjuda... du vet... dejten var underbar men...." stakar hon fram som svar på hälsningsfrasen. Mason skrattar bara och svarar att det bara är skönt att hon tycker så, han är inte redo att binda sig förrän han möter den rätta. 

TS4: Lockwood - Mason & Nina Caliente

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Att blanda drinkar var inte riktigt Masons grej, så han går till en av de proffessionella barerna istället för att träffa lite människor och slösa lite pengar på drinkar. Inte det smartaste draget när han bara har några hundralappar i fickan.

Väl där träffar han skönheten Nina Caliente (känner ni igen henne från The Sims 2, det gjorde jag direkt!) som han snabbt börjat prata med. Med sin utåtriktade egenskap blir de snabbt goda vänner.


Nina ber om att få komma hem med Mason, tydligen vill hon gärna se hur det nyaste tillägget i Oasis Springs bor. 


Utan att ha sagt ett ord sätter hon sig på sängkanten i det tomma sovrummet. Mason förstår hennes pik och följer efter henne in dit. 


Det ena leder till det andra... utan att Mason ens behövt använda sina töntiga raggningsrepliker.

Fusk till The Sims 4

| Postat i: The Sims 4, Tips
Något jag knappt använder mig av i The Sims är fusk, men jag tänkte ändå lära er några. Alla är nog inte lika strikta som mig när det gäller fusk, haha.


Till att börja med måste ni trycka CTRL + SHIFT + C för att få upp fuskrutan eller CMD + SHIFT + C om du har en Mac. När du fått upp fuskrutan kan du prova dig på de här nedanstående fusken: 

Help - listar alla fusk och kommandon.

Resetsim förnamn efternamn - Återställer din sim, kan vara bra att göra om det laggar fast till exempel. Ersätt "förnamn" och "efternamn" med din sims namn såklart. 

Fullscreen - slår på eller av fullskärm.

Headlineeffects on eller off - Tar bort allting som händer ovanför simmarnas huvuden, te.x tankebubblor och plumbobs (de gröna diamanterna). Detta är något jag jämt använder mig av när jag tar bilder. Grymt tips för storytelling!

Death.toggle - Stänger av möjligheten att dö. 

FreeRealEstate on eller off - Gör alla hus och tomter gratis, du måste slå på detta i kartvyn för att det ska fungera.

Households.autopay_bills - Orkar du inte betala räkningarna? Detta fusk gör det åt dig. 

Careers.promote "namn" - Din sim blir befodrad!


Pengafusk
Motherlode - Ger dig 50.000 simdaler. 

Kaching eller Rosebud - Ger dig 1.000 simdaler. 

Testingcheats true eller false - ett stort fusk som ger dig möjlighet till en hel del. Prova dig fram genom att hålla inne shift och klicka på olika saker så som simmar eller objekt. Denna kod gör det också möjligt för dig att använda fler fusk, som detta nedan till exempel.

bb.moveobjects on eller off - Gör att du kan flytta vad som helst, vart som helst.Vad gör jag om jag inte får upp fuskrutan, eller om inga fusk fungerar?

Det här är ett problem som kan dyka upp ibland, och ofta är det ett bakgrundsprogram som ställer till problem. 

1. Pröva stänga av alla bakgrundsprogram – till exempel Skype, chattprogram, Skitch, Gyazo och så vidare.
2. Prova alla olika kombinationer – till exempel "Testingcheats true", "Testingcheats on", "Testing cheats on".
3. Prova en annan sparad fil eller ett annat hushåll.
4. Prova en annan tomt. 
5. Reparera spelet i Origin. 
6. Prova radera "localthumbcache.package" i The Sims 4 mappen och starta om spelet. 
7. Gå in i dina inställningar i The Sims 4 och sätt på så att du spelar med mods och tredje parts-innehåll.

TS4: Lockwood - Inspirerad Mason

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Kylen är tom och för att lösa det går Mason till kanalen bakom huset för att fiska. Det må inte vara världens mest exklusiva fisk han fångar men det duger alldeles utmärkt till grytan han lagar. 


Efter att ha ätit upp middagen och lagt undan resterna tar han upp mobilen och kollar efter lediga jobb. Direkt hittar han ett jobb som diskplockare - det måste ju vara meant to be! Han tar det direkt.

Mason kände att han hade ett sådant flow och går ner till en av stadens allmänna tomter. Han känner sig så otroligt inspirerad och taggad att han bestämmer sig för att sköta om baren. Drinkarna blir inte sådär jättegoda men damerna verkar iallafall nöjda!

Första intrycket av The Sims 4

| Postat i: The Sims 4

- Skapa-En-Sim är mer avancerat. Tar en stund att vänja sig, men möjligheterna är många. Det är bara att dra i den kroppsdel du vill förändra! Finner mycket positivt men något jag föralltid kommer sakna är "Skapa-En-Stil"-verktyget som fanns i The Sims 3.

- Bygg- & köpläget. Hittils har jag inte riktigt lärt mig behärska byggläget, men det kommer nog med tiden. Man kan nu flytta hela rum, hus och allt därtill. Allt är mycket mer avancerat och utvecklat. Kanske för att komplettera det saknade "Skapa-En-Stil"-verktyget. Finns galet mycket möjligheter här.- ÄLSKAR MULTITASKINGEN. Numera kan de tillexempel äta samtidigt som de ser på teve, prata med andra simmar när de spelar spel osv. Sjukt bra. 


- Humören då? Ja, jag gillar dem skarpt. Ibland kan de bli lite jobbiga men jag tror att det också är en vanesak. Gillar hur de formar alla interaktioner. Humöret formas efter din sims behov, hens omgivning och dess interaktioner. Ovanför din sims porträtt, till vänster ser du även vad din sim önskar ska hända härnäst utifrån deras humör.

- Världarna. För er som är inbitna The Sims 3-spelare lär världarna vara en besvikelse. Numera är det laddningsskärmar till varje tomt du vill besöka. Du kan fortfarande gå runt väldigt mycket och långt, men ska du tillexempel till din granne kommer en laddningsskärm dyka upp. Visst, det tar inte mer än fem sekunder för mig men det känns ändå tråkigt. För mig som gillar det här med storytelling gör detta mitt skrivande mycket svårare.


Min slutsats:

Jag tror att The Sims 4 har mycket potential! Nya spelare kommer att älska det, möjligheterna är oändliga och det har verkligen anpassats till de som inte spelat The Sims tidigare. 

Men för oss inbitna spelare, vi som följt spelet sedan start så tror jag att detta är en stor besvikelse. Jag gillar The Sims 4 och jag tror att det kommer bli bättre med tiden, men jag kan inte låta bli att sakna allt det de tagit bort från tidigare The Sims 3. Spelet har fortfarande samma bas och grundtanke men jag känner att det inte har allt det som jag hade förväntat mig. Jag ville ha en förbättring av The Sims 3, inte något som känns som ett helt annat spel. Jag tror att många av oss gamla spelare inte kan låta bli att stirra oss blinda på det som saknas. 

TS4: Mason Lockwood

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood
Till att börja med vill jag be så mycket om ursäkt för min klantighet. Jag lät min kompis spela The Sims 4 på min dator och tänkte inte på att stänga av åldrandet för andra simmar, vilket gjorde att min sim Lexie Lockwood och hennes familj åldrades. I och med detta vill jag inte spela på den familjen längre och har därför gjort en ny sim att utforska The Sims 4 med. Säg hej till min sim Mason Lockwood! 

Eftersom att jag gillade efternamnet så mycket bestämde jag mig för att behålla det, men istället göra en kille för en gångs skull. Låt oss låtsa att detta är en avlägsen släkting till Lexie!Detta är då Mason, en nyinflyttad sim i staden Oasis Springs. Han har inga direkta mål i livet riktigt ännu, först vill han prova på stadens utbud av tjejer... lite av en douchebag, visst... men trots det en jordnära snubbe. Han älskar allt som har med matlagning att göra, är självsäker, utåtriktad och förförisk.

Och detta är hans underbara ungkarslya! Ett hus med ett litet badrum, sovrum och ett hyfsat stort kök där han kan utforska sina matlagningsdrömmar. Stort och öppet med plats för fester. 

Pooler i The Sims 4

| Postat i: The Sims 4
Något många klagat på, inklusive jag själv, är det faktum att det inte finns några pooler i The Sims 4. För mig var det en självklarhet att det skulle finnas med tanke på att det alltid funnits i tidigare spel. Men nu så! Nu har skaparna lyssnar på oss spelare och gjort en GRATIS update vi kan ladda ner från och med idag.

TS4: Lockwood - Hemligt ställe

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood
 

Dagarna går fort framåt och mittemellan jobb och nyförlovning tar Lexie sig en promenad runt kvarteret i den andra staden. Hon finner ett stort och vackert träd som hon bara måste utforska. Hon kan ingenting om träd, eller växter överhuvudtaget men just detta majestätiska träd väcker hennes intresse.


Efter att ha stått och beundrat trädet en längre stund... mitt i natten till och med ser hon plötsligt en stor öppning. Som den självsäkra sim hon är måste hon ju självklart gå in och se vad som lurar där i mörkret.

Efter mycket om & men, insekter och obehagliga ljud genom mörka gångar under markytan kommer Lexie fram till en helt ny och okänd park. Något vackrare har hon aldrig sett. Vart har hon hamnat någonstans?

TS4: Lockwood - Handyman

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Lexie går ut på en av sina vanliga promenader. Det är ett bra sätt att skingra tankarna men även för att tjäna lite extra cash på alla stenar hon gräver upp. Egentligen bör hon byta outfit och inte jämt ha på sig klänning... men lite smuts på knäna gör inte så mycket. 

Att fiska är också ett bra sätt att slappna av på, men även för att tjäna simdaler såklart. Egentligen kan Lexie inte så mycket om just fiske och kör egentligen på daggmaskar och hoppas på det bästa.

Den här gången är det Magnus som får laga de trasiga grejerna i badrummet. En dag ska de investera i en bra toalettstol, så de slipper laga den hela tiden. Något positivt med trasiga toaletter är dock att Magnus får öva på händigheten, snart kan han nog laga vad som helst i sömnen, utan instruktionsbok och rädsla för att häva sönder den mer än vad det var från början.

Efter allt lagande av diverse saker tar sig Magnus en välförtjänt drink på en av barerna i staden. Han träffar även några av sina gamla vänner som gratulerar honom och Lexie till förlovningen.
 När han sedan kommer hem på kvällen igen berättar Lexie att stereon de köpt är trasig, så än en gång får Magnus öva på sin händighet.

TS4: Lockwood - Magnus & Lexie

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Idag har Magnus något stort planerat, om någon timme ska de mötas i parken. Men innan det passar Lexie på att ta hand om sina plantor. Hon ger dem lite kärlek... i form av vatten, men det är ju typ kärlek för blommor.

Lexie märker direkt att detta är en dejt, större än någon annan dejt de varit på tidigare. Magnus är oerhört nervös och har dessutom fixat sig riktigt snygg.

Mitt var det är går Magnus ned på knä. Han berättar att trots att de inte känt varandra länge så vet han att hon är den rätta, och hur cheesy det än är att säga är Lexie the love of his life. Lexie blir helt ställd och hon som inte egentligen är giftastypen tackar glatt ja.

Lexie hoppar upp i Magnus armar och stannar där så länge han orkar bära. Hon har ännu inte greppet det faktum att de nu är förlovade - eller att det gått så snabbt i deras förhållande. Det känns bara rätt.
 Nöjd och lycklig börjar Magnus gå mot vägen för att ta sig hem. Nu ska han hämta sina saker och flytta in på riktigt hos Lexie! Lexie går några steg bakom honom och kan inte hjälpas åt det stora leendet hon bär, detta är början på ett nytt kapitel. Deras alldeles egna kapitel.

TS4: Lockwood - Inneboende?

| Postat i: TS4: Familjen Lockwood

Dagarna går och Magnus är fortfarande kvar i Lexies lilla hus. Man kan äntligen säga att de är ett par, speciellt med tanke på att Magnus nästan bor där numera.


En dag efter jobbet ringer Lexie sina vänner för att catcha upp lite. De alla är mycket goda vänner och de är Lexies klippor när allting blir lite för jobbigt. Alla är inne på varsitt spår i livet och är därmed väldigt olika, men trots det har de en stark vänskap.

Helgen spenderas med att storstäda huset. Magnus som är en  grisig men även hetlevrad sim finner ingen nytta med att städa, så han sitter mest och tjurar. Det gör dock inte Lexie något, hon arbetar bäst själv.