The Sims 4 Snöiga Bergen

| Postat i: Allmänt, TS4: Zaldivar Legacy, The Sims 4
Nytt innehåll är alltid något som får mig att få tillbaka simslusten! Om man bortser från det stora misslyckade The Sims 4 Resan till Batuu som inte alls var något för mig, har inte ens köpt det. 

Det nya expansionspaketet The Sims 4 Snöiga Bergen kom ut vid midnatt fredag den 13:e - och självklart var jag vaken till dess trots att jag skulle jobba dagen efter. Dumt? Ja. Var det värt det för att öppna spelet i typ 40 minuter och kolla snabbt på allting? Ja. 

Jag spelar med en Legacy-familj, och just nu är det en tonåring (generation 5) vid namn Lucy Zaldivar som för spelet vidare. Som småbarn blev hon adopterad av sina föräldrar Joyette och Riley och flyttade till storstaden San Myshuno, senare till Newcrest, och hon har avlägsna rötter i Japan, just i Mt. Komorebi. Lucy är riktigt duktig i både skola och scouterna, och har sedan hon var liten längtat efter att utforska Mt. Komorebi och all den natur som hennes föräldrar berättat om.


Tack vare bra betyg och gott uppförande hemma i Newcrest gick föräldrarna Joyette och Riley till slut med på att låta Lucy resa till Mt. Komorebi för att gå sista året gymnasiet och färdigställa sina studier, samtidigt som hon får chansen att utforska den kultur och del av världen hon alltid drömt om. 


Skolan går bra, men Lucy har inte ännu nått toppbetyg, utan ligger på ett B. I Mt. Komorebi måste alla elever ha skoluniform, vilket förvånade Lucy då hon inte ens tänkt på det. Men hon gillar det! Nu "slipper" hon ju fundera på vad hon ska ha på sig varje morgon. 


Lucy bor hos en värdfamilj med efternamnet Okada. Familjen består av mamman Akemi, pappan Hisato och tonårsdottern Niko. Hela familjen är väldigt ambitiösa, propra och har det gott ställt. De har tagit emot Lucy med öppna armar!

Tonårsdottern Niko ser upp till Lucy, som hon tycker är så modig och äventyrlig. Själv känner Niko att hon pressar sig själv för hårt för att få högsta betyg och för att vara populär.

Livet kanske består av mer än populäritet och bra betyg? Kanske måste hon bara slappna av, och ta in allt vad livet är, och njuta av stunden? 


När skolan är slut för veckan och helgen kommer som en efterlängtad ledighet tar tonåringarna sikt mot backen. Lucys nyfikenhet och önskan om att lära sig allting om Mt. Komorebi väcker något hos Niko. Det är som om hennes lekfulla sida har kommit tillbaka, precis som när man var ett barn och lekte utomhus dagen i ända. 

Niko visar Lucy hur man åker pulka - och timmarna bara far förbi för att de har så roligt! Men det finns fortfarande mycket att utforska. Som slalom, snowboard, festivaler, vandringsstigar och bergsklättring. Lucy själv har aldrig fått uppleva detta, då hon alltid bott i storstäder som San Myshuno och Newcrest där det för det mesta bara blir slask och blöt snö om vintrarna.


Nikos föräldrar Akemi och Hisato är glada över den vänskap som flickorna byggt. De ser att Niko är mycket gladare när hon inte bara fokuserar på skolan. Föräldrarna själva jobbar också hårt och är båda högt uppsatta i karriärer som affärer och lönehandläggare - men gästen Lucy får även dem att inse att livet består av så mycket mer än bara jobb och pengar. 


Lucy är tacksam för den värme och kärlek som familjen Okada utstrålar - men hon kan såklart inte låta bli att sakna sin egna familj. Joyette, Riley och katten Wafflez är kvar i Newcrest, men har lovat att hälsa på så fort de kan ta semester. 



Lucy pratar med sina föräldrar Joyette och Riley varje kväll och berättar om sina äventyr, vad som händer i skolan och hur allting går. Hon lägger sig alltid med ett leende på läpparna och är så glad och tacksam över att hon fått den här möjligheten att utforska den kultur där hennes rötter ligger.




Innan du kommenterar...
- Använd sökrutan i headern innan du frågar något.
- Titta gärna i min [FAQ] innan du ställer en fråga.
- Undrar du vart jag laddat ner något? Kolla först i kategorin [Where Can I Find]. Finns inte det du frågar efter där så är det bara att kommentera "WCIF Cassies byxor?" t.ex.
- Var vänlig kommentera [detta] inlägg om du är intresserad av ett länkbyte.


Kom ihåg mig?