Frostgren: "Det är ingen idé att du duschar"

| Postat i: TS4: Familjen Frostgren

Jeremias första skoldag börjar närma sig, men det finns fortfarande några dagar att förbereda sig innan terminen börjar. Till sin sjätte födelsedag fick han, den äldste sonen, sitt eget rum. Precis intill lillebrodern Jens. Renoveringen är nästan klar, och de gamla möblerna ska säljas för att kunna köpa nya. 

Sierra och Salim är riktigt taggade på sitt första barns skolstart. Området de bor i, det vill säga konstdistriktet, lovar bra skolor, vilket faktiskt var en stor anledning till varför de flyttade dit för flera år sedan när Sierra blev gravid. Jeremias är grymt exalterad för att börja skolan, mest av allt ser han fram emot att rita och vara kreativ.


Sierra och Salim passar på att äta frukost, innan det är dags för jobb, tillsammans i soffan. "Tänk att han börjar skolan snart! När blev han så stor?" säger Sierra. "Eller hur! Och snart är Jens där också..." säger Salim med märkbart vattniga ögon.

De fortsätter prata om allting som måste förberedas innan skolstarten. Samt hur lille Jens ska passas under vardagarna, och om barnvakten ska stanna kvar även efter Jeremias kommit hem från skolan framöver. Precis när de nämner barnakten så kliver hon in genom ytterdörren och ropar glatt "hallå".


Föräldrarna är på jobbet och Jeremias leker i sitt nya rum. Det är precis lika stort som hans lillebrors, men med andra tapeter och lister. Favoritleken är att leka doktor med dockan han fått av sina föräldrar – förutom att leka med sin bror såklart, när han inte sover eller är typiskt småbarns-grinig.


Flera timmar senare kommer Sierra och Salim hem. Jeremias springer till hallen och kramar om sin pappa. "Men tjena grabben! Hur har du haft det idag? Visst har väl barnvakten varit snäll mot dig och Jens?" säger Salim till Jeremias.


Samtalet fortsätter, och Salim frågar Jeremias om han kan tänka sig att duka fram tallrikar i köket. Jeremias tackar glatt ja, glad över att bli erbjuden en sådan vuxen-göra. 

Sierra går förbi familjemedlemmerna med den yngste i famnen. "Han har stökat ner. Igen! Det är färg överallt" muttrar hon irriterat. Inte nog med att hon haft en jobbig arbetsdag, så kommer hon också hem till ett lortigt barn. In i badrummet, på med badvattnet, i med lite roliga bubblor till Jens.


Jeremias dukar middagsbordet, men trots det äter de vid bardisken. Spaghetti med tomatsås blev det, något som Sierra kan äta eftersom hon är vegetarian. Sierra går och lägger lille Jens i sitt rum, trött efter ett stojigt bad.


Salim och Jeremias är mitt uppe i en vild diskussion om fantasivärldar när Sierra kommer på att hon måste packa en matsäck till Jeremias. Det kanske inte är skoldags än förrän på några dagar, men hon kan iallafall öva. Och så har han något att äta imorgon om han skulle vilja. 

Det är stökigt i köket, kaffemaskinen stinker av gammal kaffesump och Sierra blir på ännu värre humör. Det är som om allting i arbetsvärlden går emot henne. Ingen befodran på länge, och för lite följare på sociala medier. Är hennes liv inte roligt att följa nu bara för att hon är en kämpande tvåbarnsmamma i ekonomisk kris?


När Jeremias springer in på sitt rum för att leka lite till innan läggdags passar Salim på att fråga Sierra vad som står på. "Du, jag ser att du är på dåligt humör. Har det hänt något?" frågar han. "Nej, en dålig dag på jobbet bara. Jag stressar sönder" förklarar Sierra. Salim lyssnar på henne, och förstår, som bara han kan. 

Han fortsätter berätta om sin arbetsdag. Hur bra det går med hans böcker och att företaget han jobbar på verkligen vill fortsätta satsa på honom. Sierra blir genast lite gladare. Bra nyheter var precis vad hon behövde.

När de ätit klart och diskat de smutsiga tallrikarna är det dags att göra de sista kvällsbestyren innan de själva går och sover, redo för ännu en arbetsdag.

"Jag ska bara hoppa i duschen" säger Sierra. "Ähh, strunta i det. Det är ingen idé att du duschar nu. Jag har ett annat förslag" säger Salim och närmar sig Sierra, kvinnan som han älskar och vill ha mer än allting annat just nu. "Som sagt, det är ingen idé att du duschar. Du kommer ändå bli svettig efter det jag tänkt göra med dig" fortsätter han, och tar hennes hand och leder henne in till deras sovrum.
Innan du kommenterar...
- Använd sökrutan i headern innan du frågar något.
- Titta gärna i min [FAQ] innan du ställer en fråga.
- Undrar du vart jag laddat ner något? Kolla först i kategorin [Where Can I Find]. Finns inte det du frågar efter där så är det bara att kommentera "WCIF Cassies byxor?" t.ex.
- Var vänlig kommentera [detta] inlägg om du är intresserad av ett länkbyte.


Kom ihåg mig?