Frostgren: Utforskar San Myshuno för första gången

| Postat i: TS4: Familjen Frostgren

Sierra är fullt upptagen med att packa upp de sista smågrejerna när det plötsligt knackar på dörren. Utanför står Jesminder Bheeda med övriga grannar – tydligen vill de välkomna henne till området. Ryktet om en nyinflyttad hade börjat gå för flera dagar sedan. Den stora flyttbilen utanför och gubbar som åkte upp och ner i hissen med flyttlådor hade inte gått att undvika.


Nervöst öppnar hon dörren och släpper in dem. Att träffa nya människor har aldrig varit något problem för Sierra, men i och med att de här personerna är hennes grannar så känner hon genast ett ansvar att förklara sin stökiga lägenhet. Hon höjer fingret, precis som om hon ska säga något jätteviktigt, men babblar bara på ursäkt efter ursäkt. 

När hon till slut lugnat ner sina nervösa nerver så påbörjas något som kan liknas en frågestund. Jesminder frågar alla möjliga frågor, men börjar i extas – "Åh, så roligt med en ny granne! Du ska bara veta hur han som bodde här förut var... fester jämt och ständigt!" är det första hon vräker ut sig.


Arun Bheeda, som är Jesminders man, tittar snett på Sierra. Hon förstår inte varför, och funderar om det kan vara så om han är intresserad av henne, eller helt enkelt bara är lika nyfiken som sin fru om vart hon är ifrån och hur hon hamnat här. Han säger inte mycket, utan det är Jesminder och övriga grannar som sköter det mesta av snacket.


Jesminder erbjuder sig snabbt att ta med sig Sierra till den lokala kryddmarknaden. "Det är inget specielt evenemang där nu, men du måste komma med ner! De har så god mat! Liksom, du har väl ändå inga ingredienser hemma, då kan vi äta där nere istället. Tillsammans!" säger Jesminder och gestikulerar med armarna.

Bara en färd med hissen krävdes för att ta sig ner till området. Trots att det är sent in på kvällen har matståndet fortfarande öppet. Sierra är fascinerad – en sånhär närhet till allt och eviga öppettider har hon aldrig upplevt förut. 

Hon beställer något som hon inte ens vet vad det är. Så länge det är vegetariskt är hon nöjd! Ett val av kost som hon gjort i och med flytten till storstan. Sierra värnar om djuren och miljön – nu, för första gången på riktigt. Känslan av lycka är påtaglig. Grannarna är supertrevliga, maten är god och lägenhetens läge slår alla Granite Falls skog och träd.

När grannarna går hem mot deras lägenhetsbyggnad väljer Sierra att stanna kvar, bara en liten stund till. Hon vill utforska kryddmarknaden lite till.

Hon promenerar runt, och blir återigen häpen av den fina miljön. Till slut inser hon att hon gått i cirklar, och snubblar över en kartong med massa grejer i.

"Vem lämnar en flyttkartong såhär, mitt på trottoaren?!" frågar hon sig själv. Men istället för att gå förbi den så böjer hon sig ner och rotar lite diskret. Plötsligt finner hon den finaste snögloben hon någonsin sett! "Den här ska jag spara!" tänker hon och försöker dölja den i händerna. "Som en liten souvenir"...
Innan du kommenterar...
- Använd sökrutan i headern innan du frågar något.
- Har du en fråga som inte rör det här inlägget, var vänlig ställ den frågan på [min blogresponse] istället.
- Titta gärna i min [FAQ] innan du ställer en fråga.
- Undrar du vart jag laddat ner något? Kolla först i kategorin [Where Can I Find]. Finns inte det du frågar efter där så är det bara att kommentera "WCIF Cassies byxor?" t.ex.
- Var vänlig kommentera [detta] inlägg om du är intresserad av ett länkbyte.


Kom ihåg mig?