Frostgren: Sierra blir sjuk

| Postat i: TS4: Familjen Frostgren

I takt med att magen växer, så växer också oron. Den ekonomiska situationen är nästan lika illa som innan det första barnet Jeremias föddes. Visserligen är bostaden bättre, större och bättre anpassad för ett barn, men pengarna på kontot räcker inte till så som Sierra önskar. Så trots en liten bebis hemma, och en i magen så pallrar sig Sierra iväg till jobbet. 

Just idag börjar Salim sent, och spenderar varje minut han kan med Jeremias. Han lär honom allt han kan. Att prata, att gå och att gå på pottan. Sen vanlig uppfostran också, såklart.


Trots att klockan bara är kring lunchtid är Salim redan helt slut. Det är dags för Jeremias tupplur, och han läser honom till sömns. Huvudvärken är ett faktum, och trots allt kaffe han fått i sig på morgonen är han precis lika trött som sin son.


Salim tar en tupplur på soffan, något som han älskar att göra i och med den lata egenskapen han har. Men det dröjer inte länge innan han vaknar av småbarnsgråt och små tassande fötter på trägolvet. Lille Jeremias kommer vacklandes ut ur sitt rum, med tårar i ögonen. Än en gång har han drömt en mardröm.


Sierra ramlar in genom ytterdörren, trött av dagens arbete. Trots att det var ett kort pass. När hon ser att Salim är precis lika sliten så passar hon på att ringa barnvakten de haft kontakt med tidigare. "Gå och ta en kopp kaffe, så orkar du springa på det där mötet du skulle på" säger Sierra till Salim. 

Barnvakten är där på några minuter, och avlastar Sierra medans hon får i sig den sena lunchen. Hon ser på sin son, som försöker lära sig alla de ord som barnvakten visar på bildkorten. Jeremias lär sig så snabbt – en sådan klok liten unge. Barnvakten är guldvärd, hon stannar inte länge, men åtminstone länge nog för att Sierra ska hinna äta upp sin mat och stilla den kurrande magen.


Sierra trodde aldrig att man kunde älska en person såhär mycket – kärleken till Jeremias är oändlig. Hans små kramar gjorde allting så bra.


Sierra har inte ens fått av sig arbetskläderna, trots att hon till och med badat Jeremias. Salim kommer in genom dörren, äntligen klar med det möte han var på. Det har redan hunnit bli kväll, och dags för gossebarnet att lägga sig för natten.


"Hur ska bebisen rymmas här, Sierra? Jag vet att vi har ett rum till, men det skulle ju bli vårat kontor... och det måste ju renoveras... det kommer vi aldrig hinna!" konstaterar Salim med armarna viftandes. 

Salim har rätt. De må bo i en tre-rummare, men det tredje rummet kommer inte hinna bli klart tills barnet föds. Jeremias och den nya bebisen får dela rum. Det blir lite trångt, men de bör rymmas ändå.

De sätter sig i soffan, och Salim trycker i sig sin middag. Sierra har fått utslag i ansiktet, om det beror på graviditeten eller något typ av virus är oklart. Hon har inte tid att bli sjuk nu, hon måste ju jobba! "Men du, jag ser ju hur dåligt du mår. Gå och lägg dig, så kommer jag sen. Jag ska bara se klart det här avsnittet" säger Salim.
Innan du kommenterar...
- Använd sökrutan i headern innan du frågar något.
- Har du en fråga som inte rör det här inlägget, var vänlig ställ den frågan på [min blogresponse] istället.
- Titta gärna i min [FAQ] innan du ställer en fråga.
- Undrar du vart jag laddat ner något? Kolla först i kategorin [Where Can I Find]. Finns inte det du frågar efter där så är det bara att kommentera "WCIF Cassies byxor?" t.ex.
- Var vänlig kommentera [detta] inlägg om du är intresserad av ett länkbyte.


Kom ihåg mig?