Frostgren: Sätt inte surfplattor i barns händer

| Postat i: TS4: Familjen Frostgren

En tidig morgon bankar någon på dörren. Mitt i morgonbestyren när Sierra håller på att fixa sig för jobbet, och göra frukost till familjen. Det är grannen som kommer för att klaga på hur de väsnas, men specifikt hur de väsnats under natten. 

"Ursäkta?" säger Sierra förvånat. De har bott här i hur länge som helst, och de har aldrig fått klagomål. Snarare tvärtom så har det varit Sierra och Salim som fått gå och klaga på dem. "Kom inte hit och klaga bara för att du är avundsjuk på att du inte får dig något om nätterna" snäste hon.

Hon vänder sig om för att gå in i sin lägenhet igen, men sneglar över axeln och säger "Men framför allt. Klaga inte på mina barn en gång till!"


Lilla Jens vaknade av bankandet i hallen, och gråter förskräckt i sin säng. Sierra hör honom, och går in för att stoppa om honom igen. "Förbannade grannar" muttrar Sierra när hon går ut ur pojkrummet.


Det dröjer inte länge innan Jens vaknar igen – den här gången av en läskig mardröm. Han letar efter mamma Sierra, men hon har redan hunnit åka iväg till jobbet. Vacklandes springer han till föräldrarnas sovrum.


Salim vaknade av tassande små barnfötter i hallen, och förstår att det är något av barnen som vaknat av sig själva. När han ser Jens krokodiltårar rulla ner för kinderna ler han – Jens är ju så söt i sin lilla monsterpyjamas. Han kramar om sonen och bär honom sedan tillbaka till sitt rum.


Sierra blir bjuden med på loppmarknaden – självklart är det vännen Jesminder som bjuder med henne. De möts upp direkt efter jobbet, och efter de kramat om varandra börjar de genast skryta om sina barn. Jesminders barn är mycket äldre än Jeremias och Jens, så Sierra lyssnar gärna på hennes råd. 

Just den här dagen fanns det inte så mycket av intresse på marknaden. Sierra fick hem en soffa, som hon sedan sålde när hon insåg att den nog inte passade i lägenheten trots allt.


Där hemma, framåt kvällstid, bråkar lilla Jens med sin pappa. Salim håller på att bli galen, han som har ett sådant tålamod med barnen börjar tappa det. Jens vägrar äta, stökar med maten och häller ut den på golvet.


Men inte nog med det. Han stökar också ner med storebroderns målarfärg. Fläckarna på golvet är svåra att ta bort, men framför allt på mattan.

För att lugna ner barnen – speciellt Jens, så ber Salim Sierra köpa några surfplattor innan hon kommer hem. Sagt och gjort, två nya surgplattor investeras till barnen. 

De som hade lovat att aldrig sätta surfplattor i barnens händer....
Innan du kommenterar...
- Använd sökrutan i headern innan du frågar något.
- Har du en fråga som inte rör det här inlägget, var vänlig ställ den frågan på [min blogresponse] istället.
- Titta gärna i min [FAQ] innan du ställer en fråga.
- Undrar du vart jag laddat ner något? Kolla först i kategorin [Where Can I Find]. Finns inte det du frågar efter där så är det bara att kommentera "WCIF Cassies byxor?" t.ex.
- Var vänlig kommentera [detta] inlägg om du är intresserad av ett länkbyte.


Kom ihåg mig?